To je to što me zanima!

Diva 20. stoljeća: Za Sophijom Loren ludovao je i Tito, ali ona je ostala vjerna samo jednom

Nikada više se neću udati. Nemoguće je voljeti dva puta u životu, poručila je glumica koja se nikad nije pridržavala holivudskih kriterija. Naime, govorili su joj da ima predug nos i prevelika usta te da mora na operaciju
Vidi originalni članak

Talijanska ljepotica Sophia Loren danas je napunila 86 godina, a javnost je i dalje volji zbog njezina bezvremenskog šarma. Jedna je od najvećih glumačkih diva 20. stoljeća.

POGLEDAJTE VIDEO: Sophia je priznala da se borila s anksioznošću

Karijeru je započela sa 16 godina. Okušala se u manekenstvu i tada su joj rekli da bi za nju bilo najbolje da uzme satove glume. Nakon toga je potpisala ugovore za snimanje pet filmova za produkcijsku kuću Paramount i njezina karijera je krenula uzlaznom putanjom. 

S talijanskim filmom 'La Ciociara' osvojila je Oscara za najbolju žensku ulogu i tako postala prva glumica u povijesti te nagrade, koja je osvojila kipić za film koji nije bio na engleskom. I naredni filmovi u kojima je glumila bili su povezani s tom prestižnom nagradom. Film 'Jučer, danas, sutra' iz 1963. dobio je Oscara za najbolji strani film, a 'Brak na talijanski način' bio je nominiran za Oscara.

Vrhunac njene karijere bio je 1964. kada je za ulogu u filmu 'The Fall of the Roman Empire' dobila milijun dolara. Ljudi su je obožavali, tijekom sedamdesetih je snimila desetke filmova u Italiji, a onda se 80-ih posvetila djeci, sinovima Edoardu (46) i Carlu, koji su tada bili tinejdžeri. Unatoč tome što je slovila za glumicu koja je imala savršeno lice i tijelo, priznala je da je bila pod velikim pritiskom zbog svoga izgleda i holivudskih kriterija.

- Govorili su mi da mi je nos predug, usta prevelika i da moram ići na plastičnu operaciju - pojasnila je filmska ikona i dodala da se nije htjela mijenjati jer je vjerovala u prirodan izgled.

Na ljubavnom polju baš joj i nije išlo jer se u početku razočarala u ljubav. Isprva se spetljala s Caryjem Grantom s kojim je glumila u filmu 'Houseboat'. Dvije godine su bili skupa, a onda je ljubav 'pukla' i više nikad nisu bili u dobrim odnosima. Udala se kasnije za Carla Pontija, kojeg je upoznala kada je njemu bilo 37 godina, a njoj 16. 

Nakon njega, glumica se više nikad nije upuštala u veze s drugim muškarcima niti im je dopuštala da pomisle da bi mogla biti njihova. Ostala je vjerna svom Pontiju sve do njegove smrti 2007. godine. O ponovnoj udaji, istaknula je tada, ne razmišlja uopće. 

- Nikada više se neću udati. Nemoguće je voljeti dva puta u životu - poručila je. 

Kao uvažena gošća na Brijunima Titu je pripremala špagete, a on njoj štrudlu. Kod njega je provela 15 dana, a došla je svojim sinom koji je tada imao godinu i pol dana.

SRETAN ROĐENDAN, SOPHIA Svi za njom ludovali, čak joj je i Josip Broz Tito radio štrudle

- Ona je za vrijeme posjete radila umake za špagete u velikim količinama, bilo je veličanstveno. Tito je zauzvrat spremio zagorsku štrudlu sa jabukama. Tijesto je razvlačio na stolu. Uživao je u tome - rekla je sestra Jovanke Broz. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Cipelcug 21.09.2020.

    Gospođa je glumu shvatila kao posao.

  • 21.09.2020.

    Kad Neda kaze da nema bore jer je to genetika😅 evo kako izgleda lipa zena i kad dođe u godine....savrsena

  • sasa66 20.09.2020.

    Je je Tito je razvlacio pitu po stolu 15 dana, ali ne od jabuka

Komentiraj...
Vidi sve komentare