To je to što me zanima!

'Djeca u dijaspori uče hrvatski jezik pomoću naših pjesama...'

Hrvati u inozemstvu su željni domaćih pjesma. Nismo uopće to očekivali. Najveća satisfakcija je kad nam dođu roditelji i kažu 'Moje dijete priča hrvatski zahvaljujući vašim pjesmama', priča Marko Novosel
Vidi originalni članak

Marko Novosel, Ivan Novosel i Saša Pleše sjedili su u kultnom kafiću u Zaprešiću, istom onom u kojem su se okupljali prije 20 godina kad su odlazili na Dinamove utakmice. Ništa se posebno nije promijenilo u njihovim životima - ljubav prema Dinamu i navijanju i dalje je prisutna, samo utakmice sada gledaju kod kuće s obitelji, imaju nekoliko bora više, ali jednaki duh za stvaranjem pjesama. Zapravo, u posljednje dvije godine Zaprešić Boysi angažiraniji su nego ikada prije. 

Ovaj se trio zajedno s Bojanom Šalamonom Shallom, nedavno vratio s turneje po Americi i Kanadi, a njihova popularnost u inozemstvu ostavila ih je bez teksta. 

- Hrvati u inozemstvu su željni domaćih pjesma. Nismo uopće to očekivali. Najveća satisfakcija je kad nam dođu roditelji i kažu 'Moje dijete priča hrvatski zahvaljujući vašim pjesmama'. Srce nam puca od sreće, a to je i cilj naših turneja - objašnjava Marko te dodaje kako osim koncerata i turneja, bend dobiva pozive i na dječje rođendane, nogometne utakmice te vjenčanja. 

- Dobili smo jednom video na kojem su mladenci otplesali prvi ples na “Srce vatreno” - govori Ivan. Od 2005. godine kad su nastali pa sve do danas ovi dečki iz Zaprešića nisu ni slutili da će postati toliko popularni. 

- Tata nas je vodio na utakmice kad smo bili klinci i tako se usadila naša ljubav prema navijanju, tako da su naše pjesme zapravo nekakvo naslijeđe navijanja - objašnjava Marko te dodaje kako vodi sina na utakmice, no ne želi da bude aktivan navijač kao što je bio on. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što su prošle godine izbacili pjesmu 'Igraj moja Hrvatska' koja ima basnoslovnih 14 milijuna pregleda, ovaj navijački bend već je počeo pripremati nove pjesme s obzirom na to Europsko prvenstvo u nogometu 2020. godine. 

- Očekuje se da prije aktualnog prvenstva izbacimo navijačku pjesmu. Vidi se da nisu to klasične navijačke pjesme već ima elemenata ljubavi prema Hrvatskoj - dodaje Marko koji je autor svih pjesama. Saša i Ivan su vokali, a Shallina uloga je uloga glazbenog producenta. Iako su neki od njih braća, drugi kumovi, svi su se složili oko toga da njihova suradnja izgleda kao brak.

- To je kao brak jer je potreban veliki kompromis. Na turneji smo proveli četiri tjedna svaki dan zajedno. Bilo je tu stresnih situacija, ali bitno je da smo si međusobno podrška - govori Saša. 

Iako se radi o navijačkom bendu, ovaj trio se složio da u Hrvatskoj nedostaje mladih snaga hip-hopa te pozivaju sve one koji misle da znaju repati da se prijave na “Rap Camp”, prvi hrvatski hip-hop talent show. Prijave traju do 14. listopada, pobjednik će osvojiti ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna, a informacije pronađite na rapcamp.24sata.hr.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tejmatebra 04.10.2019.

    pitajte one fejkare iz konekta jel im neugodno što im je jale i brat mu koreli oteo svu publiku u hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare