To je to što me zanima!

Djevojčica Chriztel pobijedila u 'Supertalentu': 'Hrvatski mi je bio težak, ali svi su mi pomogli'

Iako je u Hrvatsku došla prije tek nekoliko godina, i to iz Filipina, Chriztel je svojim pjevanjem na hrvatskom jeziku oduševila publiku i žiri! Zavoljela je tradicionalne međimurske pjesme u školi
Vidi originalni članak

Međimurska Filipinka Chriztel Renae Aceveda (12) pobijedila je u 10. sezoni Supertalenta. Za finale je odabrala pjesmu 'The Prayer' Celine Dion i Andree Bocellija. 

- To kako si ti večeras pjevala je zapravo zašto postoji umjetnost i zašto mi kao publika živimo za ovakve trenutke. To kako si ti neke dijelove otpjevala iz samog korijena svoje duše je bilo užitak za slušati, uljepšala si nam večer i zaista je podigla na posebnu razinu - opisao je Fabijan nakon nastupa.

Ušla u povijest Supertalenta 

Chriztel je tijekom ove sezone Supertalenta već ušla u povijest. Naime, njoj je zlatni gumb, po prvi puta u showu, dala upravo publika. Tada je pjevala tradicionalnu pjesmu, i to u narodnoj nošnji. Nakon zlatnog gumba publike, Chriztel je ušla u polufinale. 

ODUŠEVILA JE ŽIRI I PUBLIKU ANKETA Chriztel je pobjednica desete sezone 'Supertalenta'. Smatrate li da je to zaslužila?

- Kad razmišljam o tome, još mislim da je sve san - ispričala nam je tada. 

Chriztel već nekoliko godina živi u Svetome Martinu na Muri, gdje je došla s majkom koja se vjenčala s rođenim Međimurcem. Do tada, ispričala nam je, nije ni znala gdje je Hrvatska. Kraj i ljudi su je očarali. 

- Međimurske pjesme sam prvi put čula na satu glazbenog i odmah mi se svidjela njihova melodija. Onda sam profesorici hrvatskog otpjevala pjesmu i ona se iznenadila. Drago mi je kad vidim da se ljudima sviđa kako ja pjevam - ispričala nam je. 

No, djevojčica je otkrila i kako joj Filipini nedostaje, najviše zbog obitelji. 

'Prijatelji su plakali kad su me vidjeli na TV-u' 

- Kad god osjetim da mi jako nedostaju, samo obavimo video pozive ili pogledamo stare fotografije. Ponekad mama i ja pričamo o našem životu na Filipinima. Ona i dalje sa mnom razgovara na našem materinjem jeziku, tako da ga nikad ne zaboravim. Voljela bih da odemo tamo na odmor kad god je moguće - kaže. 

NIJE MOGLA SAKRITI EMOCIJE Chriztel je rasplakala Martinu u finalu 'Supertalenta': 'Ne mogu si zamisliti ljepši Badnjak...'

U Međimurju se slavio njezin uspjeh, a kada je ušla u polufinale, Chriztel je otkrila kako ima veliku podršku svojih roditelja, ali i prijatelja. 

- Rekli su mi da su svi plakali kad su me gledali na televiziji - ispričala je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi nastup je imala 2021., a od tada se pohvale samo nižu - krajem svibnja je u Močvari bila gošća na koncertu Lidije Bajuk, legende hrvatske etno scene, a mnogi je već sad uspoređuju s Tetom Lizom. U kolovozu je pobijedila i na Međimurskom festivalu s prvom autorskom pjesmom "Ako mi te uzmu".

- Ispočetka mi je hrvatski bio težak jer mi je zvučao potpuno nepoznato, ali sam brzo uhvatila - pomogli su i prijatelji u školi. Obožavam pjevati i pjevam sve - od modernih pjesama na engleskom do ovih tradicionalnih koje su ipak nešto posebno. ‘Raca plava’, ‘Vuprem oči’ i ‘Kaj se pripetilo, kaj se dogodilo’ su mi najdraže - rekla nam je ranije ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 25.12.2023.

    Taj show je veoma loše koncipiran. Naša televizija kupuje sve samo ako je jeftino. Tako i ovo. Naime, show je trebao biti podijeljen u kategorije i onda bi to bilo donekle objektivno. Ne može se usporediti, doduše izvrsno, pjevanje sa trbuhozvorstvom. U pjevanju vidite jedan talent, a u nastupu djevojke trbuhozborkinje sakupljeno je nekoliko talenata: gluma, vrhunsko pjevanje, trbuhozborstvo najvišeg ranga jer je gotovo istovremeno utjelovila uz sebe i dvije lutke, dakle i lutkarstvo. Ovako, ne može se oteti dojmu da je sve već unaprijed pripremljeno, jer čim se odluke donose zbrojem telefonskih glasova publike, zna se da se na taj način može manipulirati kako je volja onoga koji je odgovoran. Žao mi je Emine koja je doista zaslužila odnijeti prvo mjesto i koja je doista prototip supertalenta. Ali očito nekome to nije odgovaralo.

  • q12122r 25.12.2023.

    Uvozna hr filipinka.blago nama.iduce godine dovedite hr iz zimbabvea.hahahahahaa

  • MarijanaO 25.12.2023.

    Nevjerojatno koliko gorčine i nezadovoljstva i to još na sam Božić😥 Kad bi barem imali priliku upoznati tu djevojčicu, vjerujem da ovdje nebi bilo ni jednog lošeg komentara...Bez da pusti glas, ona je pobjednik! Takvu dobrotu, skromnost, poniznost, zahvalnost i ljubav rijetko koje dijete ima, a kamoli odrasla osoba😔 Zaista bi se većina trebala ugledati u Chriztel. Pretužno je, da zbog DJETOVE sreće  imate potrebu tu svoju gorčinu JAVNO objaviti😔 Sretan vam i blagoslovljen Božić i nek vam dragi Bog omekša ta okrutna srca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare