To je to što me zanima!

Dodjela ovogodišnjeg Porina održat će se 5. lipnja u Zagrebu

Da će ovogodišnja dodjela izgledati drugačije dala je naslutiti već i statua čiji je autor Ivica Propadalo. Po prvi puta u povijesti, statua Porina ima masku koja simbolizira šutnju glazbenika
Vidi originalni članak

Upravni odbor Porina donio je odluku o datumu održavanja ovogodišnje dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade – Porin 2021. održat će se 5. lipnja u Zagrebu!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 
S obzirom na još uvijek aktualne pandemijske uvjete za koje se svi nadaju da će uskoro postati prošlost, UO Porina odlučio je održati Porin ove godine u Zagrebu najavljujući da će nam uskoro otkriti više detalja o lokaciji i scenariju same dodjele.
 
- Porin će se održati ove godine u Zagrebu, a kroz koji dan otkrit ćemo i detalje lokacije dodjele Porina kao i način na koji će se nagrade dodjeljivati. Važno je znati da ćemo ispoštovati sve epidemiološke mjere, a opet organizirati dodjelu u kojoj će uživati i glazbenici na dodjeli, ali  i publika, još ove godine, ispred TV ekrana - rekao je Davor Drezga, izvršni direktor nagrade Porin.

PREMA GLASOVIMA STRUKE Najviše nominacija za Porin su osvojili grupa Pavel i gitaristički trio Pešut, Kovačić i Lesić...

Da će ovogodišnja dodjela izgledati drugačije dala je naslutiti već i statua čiji je autor Ivica Propadalo. Po prvi puta u povijesti, statua Porina ima masku koja simbolizira šutnju glazbenika na koju su bili primorani početkom pandemije.

- U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje - rekao je Propadalo.

- Nominacije za Porin objavljene su putem prijenosa na YouTube kanalu. Bilo je uzbudljivo i ove godine, bez obzira na to koliko je godina bila teška za glazbenike. Imali smo Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Po broju prijava jasno je da se stvarala glazba unatoč teškim uvjetima - rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare