To je to što me zanima!

Domaćica u predjelu poslužila emuovo jaje: 'Nisu mi sjele te palačinke s Emanuelovim jajem'

Za predjelo Jasminka je servirala zapečene palačinke punjene omletom od emuova jaja, koje sama uzgaja, te je sve bilo posluženo uz narezano voće i povrće, što je kod gostiju izazvalo čuđenje
Vidi originalni članak

U ponedjeljak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' kuhalo se u okolici Koprivnice kod Jasminke Nemec, koja je gostima pripremila vrlo obilnu večeru, a na tanjurima je bio spoj raznih namirnica, što se nekima nije svidjelo.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva ovotjedna večera odvijala se u mjestu Bakovčica kod Jasminke koja je vrlo opušteno i ljubazno dočekala ekipu s kojom će se družiti do kraja tjedna, ponudila ih je aperitivom pa potom smjestila za stol.

- Domaćica je bila nasmiješena, ostavila je dobar utisak, a aperitiv me bacio s nogu - komentirao je Dražen, koji je već unaprijed najavio da je vrlo izbirljiv po pitanju namirnica koje konzumira. 

Za predjelo Jasminka je servirala zapečene palačinke punjene omletom od emuova jaja, koje sama uzgaja, te je sve bilo posluženo uz narezano voće i povrće, što je kod gostiju izazvalo čuđenje.

- Ja nikako ne bih stavio banane na taj tanjur, ni kivi! A jaje je imalo okus kao obično jaje - kazao je Dražen, a Bernardica je bila jako skeptična oko ponuđenog jela:

- Nisu mi sjele te palačinke s Emanuelovim jajem.

Za glavno jelo domaćica je ponudila pečenu patku i špikovanu svinjetinu s krumpirom i mlincima pa je Bernardica napokon došla na svoje.

- Meni je bilo fenomenalno! - priznala je Berni, dok je Dražen opet imao zamjerku:

- Po meni je bilo nepotrebno staviti dvije vrste mesa na tanjur.

Domaće knedle sa šljivama bile su servirane za desert, što se Luciji posebno svidjelo:

- Knedle su mi super, tradicionalno jelo i baš mi se svidjelo kad sam ti vidjela na tanjuru - priznala je, a Dražen ih je probao po prvi put u životu.

- Kad je stigao desert razmišljao sam moram li vilicu utisnuti u tu knedlu jer ih ne volim, niti sam ih ikada probao - komentirao je kuhar Dražen koji ne voli ni šljive, no na kraju je ipak priznao da je tijesto ukusno.

Kao iznenađenje za kraj večeri gostima je pjesnik Marko recitirao pjesme uz pratnju gitare, a onda je zasvirala i harmonika. Gosti su se na kraju ugodno zabavili i najeli, unatoč svim kritikama na račun neobičnih kombinacija na tanjuru. 

Lucija je Jasminki dala ocjenu 9 jer joj je sve bilo odlično, no malo su joj bile prevelike porcije. Berni joj je dala ocjenu 8 jer joj predjelo i desert nisu odgovarali, ali zato joj je glavno jelo bilo prefino. Dražen ju je također ocijenio osmicom jer se Jasminka jako potrudila, dok je Kristijan dao ocjenu sedam. Tako je prva ovotjedna domaćica zaradila 32 boda, što uopće nisu loše ocjene, s obzirom na to da je puno hrane ostalo na tanjurima. 

Sutra kuha Dražen, a hoće li on pripremiti bolju večeru – pogledajte u utorak u 20 sati na RTL-u!

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Cipelcug 18.05.2021.

    Baš me zanima što ti ljudi u stvarnosti jedu kod kuće. Inače se svi više ili manje prenemažu.

  • Zlatna Vuga 18.05.2021.

    Vidi se da je Jasminka svijeta vidjela, predjelo joj je bilo sigurno neobično, ali fino vjerojatno. Dva glavna jela i priloga nije bilo potrebno, trebala se odlučiti na jedno. Knedla za desert, baš i nije neki izbor, mogla je i bolje. Sve u svemu ok, ali kandidati mute i kalkuliraju od početka, ako nisu spremni probati baš sve onda im nije mjesto u večeri za pet

  • Andjelica 18.05.2021.

    Kuhar koji nije probao knedle ha ha na njemu se vidi kaj je probao

Komentiraj...
Vidi sve komentare