To je to što me zanima!

Dosta je uništavanja kulturne scene i dilanja gradske imovine

Glumica i sukoordinatorica platforme 'Zagreb je naš' komentirala je odluku Grada Zagreba da Zagreb Film Festivalu ne produljuli ugovor o korištenju Kina Europa
Vidi originalni članak

Nevjerojatno je da nakon sto je kino Europa dobilo nagradu Europacinemas za najbolji program, gradske vlasti odbijaju produžiti ugovor za nastavak tog programa, kaže Urša Raukar - Gamulin (58).

GRAD ZAGREB IH IZBACUJE 'Zar će postati klub za cajke?' Kino Europa sutra se zatvara

Glumica i sukoordinatorica platforme 'Zagreb je naš' komentirala je odluku Grada Zagreba da Zagreb Film Festivalu ne produljuli ugovor o korištenju Kina Europa.

- Zagrebu bolno nedostaju mjesta kulture, sve je podredjeno komercijalizaciji - upozorava Urša.

ŽELE OTVORITI FOLK KLUB? 'Nađimo se u 19 h pred kinom': Prosvjed za spas Kina Europa

Gradskim vlastima poslala je i jasnu poruku.

- Zaista je dosta dilanja s gradskim nekretninama i uništavanja kulturne scene. Kino Europa naprosto mora nastaviti s radom kao jedna od najvažnijih točaka kulturnog okupljanja u Zagrebu - zaključila je Raukar Gamulin.

Najavila je i svoj dolazak na prosvjed koji građani organiziraju u subotu poslijepodne pred Kinom Europa.

Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, ustanove koja posljednjih deset godina upravlja kinom Europa, rekao je za Hinu da će kino ipak nastaviti raditi dok god im traje ugovor. U razgovoru za 24sata najavio je kako će Uprava ZFF-a svoje viđenje situacije detaljno pojasniti u utorak u 17:30 u prostorijama Kina.

Istaknuo je i da su sami gradu predlagali na koji bi se način kino moglo obnoviti, a grad se na njihove prijedloge tada oglušio. Sada ih pak citiraju.

- Radi se o zaštićenom kulturnom dobru, koje se ne može obnavljati bez restauratora. Zanimljivo je da u gradskom proračunu nisu predviđena sredstva za obnovu, a nije ni predložen rebalans proračuna - zaključio je Matić.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • milanmilan 06.04.2019.

    Jel tko vidio Radu Borić tamo? I onog iz Radničke Fronte Kapovića? Oni su "nositelji" ovih lista.

  • fenix1972 06.04.2019.

    Uvijek iste neradničke njuške

  • popevke_sam_slagal 06.04.2019.

    Opet ova liječi komplekse svoje slabašne glumačke karijere. Samo još čekamo muškog klona Vilija Matulu pa da počne vezanje lancima za kino Europa. Nisu ni svjesni koliko su iritantni i koliko svojim mješanjem nanose štetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare