Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

'Nađimo se u 19 h pred kinom': Prosvjed za spas Kina Europa

Sad su primili dopis iz gradskog ureda da 1. lipnja dvoranu trebaju vratiti Gradu. Ajmo danas u 19 na piće s Matićem da vidimo možemo li spasiti voljeno kino, stoji u pozivu na prosvjed

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
64 komentara

Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, odlučila je tako uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), umjetničke organizacije koja posljednjih deset godina upravlja tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom. 

Djelatnici Zagreb Film Festivala u petak su, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu. 

Matić je rekao kako su čak čuli i priče da će se na tom mjestu otvoriti narodnjački klub te da to u Gradu nitko nije demantirao.

GRAD ZAGREB IH IZBACUJE 'Zar će postati klub za cajke?' Kino Europa sutra se zatvara

Zbog svega ovoga građani Zagreba odlučili su se na prosvjedno okupljanje ispred Kina Europa večeras u 19 sati. 

- Mediji pišu da sutra Boris T Matić zatvara kino Europa jer im godinama Grad ne odgovara na ponude da zajedno renoviraju kino.Sad su primili dopis iz gradskog ureda da 1. lipnja dvoranu trebaju vratiti Gradu. Ajmo danas u 19 na piće s Matićem da vidimo možemo li spasiti voljeno kino, stoji u pozoivu na prosvjed.

Prosvjed se organizira putem Facebooka.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message