To je to što me zanima!

Dua Lipa sve zavela halterima, Swift postala 'globalna ikona'

Američka kantautorica Taylor Swift prva je žena u povijesti koja je osvojila Global Icon Award. Prije nje nagradu su dobili David Bowie, Elton John i Robbie Williams
Vidi originalni članak

Prestižna dodjela glazbenih nagrada The BRIT Awards upriličena je u utorak 11. svibnja 2021. godine u londonskoj O2 areni pred publikom koja nije morala nositi masku i paziti na fizički razmak nakon više od godinu dana. Dua Lipa (25) odnijela je dvije nagrade, a pjevačici Taylor Swift (31) pripao je Global Icon Award. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, dodjela je otvorena nastupom Coldplaya. Ceremonija, koja se inače trebala odviti u veljači, odgođena je zbog pandemije korona virusa. 

Izvođačica Dua Lipa osvojila je nagradu za najbolju britansku izvođačicu te za album 'Future Nostalgia', a nakon primanja 'kipića' u govoru je pozvala na povećanje plaća djelatnicima Nacionalne zdravstvene službe (NHS). Pjevačica je na ceremoniji izvela medley svojih hitova, a za dodjelu je izabrala seksi kombinaciju - zlatnu haljinu, crne haltere koje je uskladila s vrtoglavo visokim platformama. 

Američka kantautorica Taylor Swift prva je žena u povijesti koja je osvojila Global Icon Award. Prije nje nagradu su dobili David Bowie, Elton John i Robbie Williams.

- Zaista sam ponosna što sam dio ove glazbene zajednice, posebno u godini kada nam je glazba svima bila toliko potrebna - rekla je Taylor, koja je zbog svečanosti doputovala u London gdje je i odala počast radnicima na prvoj liniji u borbi protiv korona virusa.

Za najboljeg britanskog izvođača izabran je reper J Husu dok je Little Mix najbolja britanska grupa i ujedno i prva ženska grupa kojoj je pripala ta nagrada. 

- Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Vidjeli smo dominaciju bijelih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti - rekla je pjevačica te grupe Leigh-Anne Pinnock

Arlo Parks odabrana je za najbolju britansku izvođačicu, a najbolji britanski singl je 'Watermelon Sugar' Harryja Stylesa

Nagrade za najbolje međunarodne izvođače odnijeli su Billie Eilish i The Weekend, a Haim je najbolja međunarodna grupa. 

- Večeras se radujemo svjetlijoj budućnosti - rekao je voditelj Jack Whitehall i dodao: 

- Imamo publiku...Imamo pop zvijezde, vratili smo se.

Ovaj događaj bio je pilot programa britanske vlade koja trenutno testira mogu li se veliki događaji sigurno organizirati u pandemiji korone. 

Sudionici svečanosti morali su uz sebe imati negativan test, a testirat će ih i nakon ceremonije. 

Dua Lipa, Arlo Parks i Olivia Rodrigo su među izvođačima koji su svoje hitove izvodili uživo, a drugi nastupi su bili ranije snimljeni. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • MarjanaKrstavac 14.05.2021.

    Neznam zasto ali ovu Taylor nikad nisam mogla probaviti niti kao osobu niti kao pjevačicu , skroz antipaticna osoba 🤢nek se ne uvrijede drugi ali to je samo moje mišljenje ali tamo sve je samo nije glamour

  • nap 12.05.2021.

    Dua lipa dobro izgleda

  • Prokisla Maneštra 12.05.2021.

    Caca ne da mira moracu se zenit' Valja neku dobru zenu za me spremit Ne diraj! Jako mi se svidjaju cipke, halteri Al' nesmijem da priznam svojoj materi

Komentiraj...
Vidi sve komentare