Show

Komentari 28

Dua Lipa sve zavela halterima, Swift postala 'globalna ikona'

Dua Lipa sve zavela halterima, Swift postala 'globalna ikona'

Američka kantautorica Taylor Swift prva je žena u povijesti koja je osvojila Global Icon Award. Prije nje nagradu su dobili David Bowie, Elton John i Robbie Williams

Prestižna dodjela glazbenih nagrada The BRIT Awards upriličena je u utorak 11. svibnja 2021. godine u londonskoj O2 areni pred publikom koja nije morala nositi masku i paziti na fizički razmak nakon više od godinu dana. Dua Lipa (25) odnijela je dvije nagrade, a pjevačici Taylor Swift (31) pripao je Global Icon Award. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Naime, dodjela je otvorena nastupom Coldplaya. Ceremonija, koja se inače trebala odviti u veljači, odgođena je zbog pandemije korona virusa. 

Izvođačica Dua Lipa osvojila je nagradu za najbolju britansku izvođačicu te za album 'Future Nostalgia', a nakon primanja 'kipića' u govoru je pozvala na povećanje plaća djelatnicima Nacionalne zdravstvene službe (NHS). Pjevačica je na ceremoniji izvela medley svojih hitova, a za dodjelu je izabrala seksi kombinaciju - zlatnu haljinu, crne haltere koje je uskladila s vrtoglavo visokim platformama. 

Američka kantautorica Taylor Swift prva je žena u povijesti koja je osvojila Global Icon Award. Prije nje nagradu su dobili David Bowie, Elton John i Robbie Williams.

- Zaista sam ponosna što sam dio ove glazbene zajednice, posebno u godini kada nam je glazba svima bila toliko potrebna - rekla je Taylor, koja je zbog svečanosti doputovala u London gdje je i odala počast radnicima na prvoj liniji u borbi protiv korona virusa.

Za najboljeg britanskog izvođača izabran je reper J Husu dok je Little Mix najbolja britanska grupa i ujedno i prva ženska grupa kojoj je pripala ta nagrada. 

- Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Vidjeli smo dominaciju bijelih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti - rekla je pjevačica te grupe Leigh-Anne Pinnock

Arlo Parks odabrana je za najbolju britansku izvođačicu, a najbolji britanski singl je 'Watermelon Sugar' Harryja Stylesa

Nagrade za najbolje međunarodne izvođače odnijeli su Billie Eilish i The Weekend, a Haim je najbolja međunarodna grupa. 

- Večeras se radujemo svjetlijoj budućnosti - rekao je voditelj Jack Whitehall i dodao: 

- Imamo publiku...Imamo pop zvijezde, vratili smo se.

Ovaj događaj bio je pilot programa britanske vlade koja trenutno testira mogu li se veliki događaji sigurno organizirati u pandemiji korone. 

Sudionici svečanosti morali su uz sebe imati negativan test, a testirat će ih i nakon ceremonije. 

Dua Lipa, Arlo Parks i Olivia Rodrigo su među izvođačima koji su svoje hitove izvodili uživo, a drugi nastupi su bili ranije snimljeni. 

Najčitaniji članci