To je to što me zanima!

Dvostruka oskarovka protiv mamine volje upisala faks, a proslavila ju uloga prostitutke

Jodie Foster već je kao tinejdžerica imala pohvale na račun glume, ali na neko vrijeme se maknula od toga i završila afroameričku književnost. To joj je pomoglo u karijeri, ali i životu
Vidi originalni članak

Počela je glumačku karijeru prije 55 godina, a danas ima 58. Jodie Foster se već 1965., kao trogodišnja djevojčica, počela pojavljivati u novinskim oglasima i televizijskim reklamama. Kao tinejdžerica se etablirala kao vrlo talentirana glumica. Zaigrala je u kultnom filmu 'Taksist' Martina Scorsesea, u kojem je glavnu ulogu igrao Robert de Niro (78).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali 80-ih je Hollywoodu rekla zbogom i otišla na sveučilište Yale studirati afroameričku književnost na veliko protivljenje svoje majke Evelyn.

- Bilo je puno rizika koje sam preuzela. Zbog studija sam prekinula glumačku karijeru i to na pet godina. Svi su mi govorili: 'Ali ako to napraviš, možeš se pozdraviti s glumačkom karijerom'. No, pokazalo se da je moje obrazovanje bilo itekako korisno - rekla je.

PRIJE 43 GODINE Jodie Foster je zbog Jadrana Lazića posjetila Split: Bila je to simpatija, mladenačko druženje

Tijekom studija zaronila je duboko u literaturu i to joj  je kasnije pomoglo u glumačkom poslu.

Nakon toga napustila je glumu i posvetila se režiranju filmova.

Nakon što sam dobila dva Oscara, opet sam promijenila zanimanje i počela režirati na veliko protivljenje moje majke. Smatrala je da sam na vrhuncu glumačke karijere i da je to bio trenutak kad sam mogla zarađivati najviše novaca.

Rekla je da je to bio loš izbor, ali nisam ju poslušala i zbog toga sam sretna, kaže Foster koja je dobila Oscara 1988. za glavnu ulogu u filmu 'Optuženi', a zatim za glavnu ulogu u filmu 'Kad jaganjci utihnu'.

Uvjerena sam da je moj put prema glumačkom uspjehu počeo upravo s ulogom u filmu 'Taksist' u kojem sam glumila mladu prostitutku, kaže Jodie Foster.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • krkanADZ 06.09.2021.

    ljlj...

  • 06.09.2021.

    jako lijepa zena

  • opera 06.09.2021.

    Jodie je mrak glumica! 👍🏼

Komentiraj...
Vidi sve komentare