Show

Komentari 4

Jodie Foster je zbog Jadrana Lazića posjetila Split: Bila je to simpatija, mladenačko druženje

Jodie Foster je zbog Jadrana Lazića posjetila Split: Bila je to simpatija, mladenačko druženje

Foster se oduševila Splitom i Hvarom, u kojima je provela ukupno osam dana. Lazić je zbog druženja s glumicom nekoliko dana zakasnio u vojsku. Foster je rekla da joj je Hvar najljepše mjesto na svijetu

Jodie Foster (55) nominirali su 1977. za Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u kultnom filmu 'Taksist'. Te godine snimala je u Parizu film 'Stop Calling Me Baby'. Jadran Lazić (65) trebao ju je fotografirati.

- Bio sam u Parizu i dobio zadatak da je pronađem. Saznao sam u kojem je hotelu odsjela. Tu se dogodila neka kemija, ne znam kako bih to opisao. Svidio sam joj se onako mlad i šarmantan. I tu je tad nešto kliknulo - ispričao nam je Jadran.

Nastavili su se družiti u Parizu svakodnevno. Druženje je trajalo godinu dana, kad je Laziću istekla putovnica i trebao se javiti na služenje obaveznog vojnog roka.

- Jodie nije mogla shvatiti da me neće biti godinu i pol. Prekinula je snimanje filma i došla me ispratiti u vojsku - kaže Jadran.

Jodie je tako prije 43 godine zbog njega posjetila Split i Hvar. Imala je tad 16, a on 26 godina.

- To je bila neka simpatija, mladenačko druženje - govori nam Jadran.

Foster se oduševila Splitom i Hvarom, u kojima je provela ukupno osam dana. Lazić je zbog druženja s glumicom nekoliko dana zakasnio u vojsku. Foster je rekla da joj je Hvar najljepše mjesto na svijetu. S njom je tad bila i njezina majka, koju je Lazić isto tako šarmirao.

- Bio sam ja i njezinoj majci drag. Jodie je već bila zvijezda pa domaći ljudi nisu mogli vjerovati da je tu. Najviše su joj se svidjele palačinke moje majke. Oduševila ju je i domaća spiza, riba. Gliserom smo obilazili Paklenjake - priča Jadran.

Foster su se svidjeli i bež hlače te košulja koju je Jadran nosio, pa joj ih je on poklonio, a ona mu je potom u tom kompletu pozirala. Kasnije su se dopisivali dok je bio u vojsci. Slala mu je pisma iz Amerike.

- Majka je sačuvala cijeli paket njezinih pisama. Zanimljivo je bilo kako su mi provjeravali što mi piše u pismima. Jodie je tako pisala da je čula da Tito i Jovanka nisu u najboljim odnosima, odnosno pitala je zašto se svađaju i je li to zato što mu slabo sprema palačinke. U vojsci su me pitali zašto ona spominje Tita - smije se Jadran.

Poslije se oženio pa su on i Jodie izgubili kontakt, sve dok se jednom nisu slučajno sreli na Rodeo Driveu.

- Izlazio sam iz lifta i sudario se s njom.

Sat vremena smo pričali. Dogovorili smo se ponovno vidjeti, ali svakoga obaveze odvedu na drugu stranu - zaključio je Jadran.

U srijedu, 28. srpnja, splitski fotograf s losanđeleskom adresom, iza kojeg je 50 godina karijere, otvara izložbu svojih fotografija u Hvaru, u gradskoj Loggi, te promovira svoju fotomonografiju 'Jadran Lazić: 50 godina fotografije'.

- Na izložbi će biti cijela moja familija. Čekali smo s izložbom dok se svi ne okupimo - ponosno nam govori Jadran Lazić.

Dolazak je najavio i Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, sa suprugom Barbarom, u čijoj će galeriji u Ljubljani Lazić nastaviti promociju fotomonografije i imati izložbu svojih fotografija.

Izložba će biti otvorena do 6. kolovoza 2021. godine.

Najčitaniji članci