To je to što me zanima!

Ecija Ojdanić prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu

Samo nas čudo može spasiti, dobacila je jedna razdraga prolaznica, a ‘politički tim’ kazališta Moruzgve, u dobrom je raspoloženju potvrdio riječi gospođe
Vidi originalni članak

Kažu za umjetnike da su korak ispred svog vremena. Taj korak u budućnosti učinila je i Vlayna, dramska persona glumice Ecije Ojdanić, kada je danas u 13:30 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića prikupljala potpise za kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, baš o tome se radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, predstavi 'Čudo', autora i redatelja Ivana Lea Leme čija će se premijera održati u subotu, 5.studenog u zagrebačkom kazalištu Vidra.

Osim inspirativnog prožimanja sa svojim biračima/publikom, na štandu buduće predsjednice mogle su se dobiti informacije i o datumima narednih izvedbi. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja.

'Predsjednica' te njezin budući ‘Predstojnik ureda’ nisu bili pretpremijerno napeti jer je u 30 ovoljetnih izvedbi 'Čudo' oduševilo i zabavilo brojnu publiku. Samo nas čudo može spasiti, dobacila je jedna razdraga prolaznica, a ‘politički tim’ kazališta Moruzgve, u dobrom je raspoloženju potvrdio riječi gospođe. 

'Čudo' je nastavak dviju prethodnih uspješnica kazališta Moruzgva - Cabareta 'Preko veze' i 'Vla Vla Vlajland cabareta'. Naime, lik Vlayne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku, ta 'žena iz naroda' postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović.

LJUBITELJICA TRČANJA Ecija Ojdanić otkrila: 'Pauzu od snimanja iskoristim za trening po prirodi, i to sa frizurom...'

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i 'Čudo' imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje.

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku?

Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

Sve u svemu, izaberite 'Čudo' jer je to je jedina politička predstava zbog koje ne ćete zažaliti što ste ‘izašli na izbore’.

'Čudo' se za sada može pogledati: u Karlovcu 4. studenog, kazalištu Vidra u Zagrebu 5.i 26. studenog, GD Histrionu u Zagrebu 14. studenog, hotelu Malin u Malinskoj 18. studenog, Ivanić Gradu 21. studenog, Splitu 28. studenog, Mostaru 15. prosinca i Dubrovniku 16. prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO: PEDRO SOLTZ U VELIKOM INTERVJUU

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Zlatna Vuga 28.10.2022.

    Vidjeli smo što nastane kad se glumac stavi za predsjednika države.

  • mdcro24 27.10.2022.

    Mozda i skupi sto glasova u ove tri godine, zato je i pocela malo ranije

  • PeroMarić 27.10.2022.

    Ajmo svi za predsjednika 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare