To je to što me zanima!

Ekipa 'Teorija velikog praska' na sudu zbog dječje pjesmice

Kćeri pokojne književnice Edith Newlin tvrde da je pjesmica koja se često spominje u seriji, naziva 'Soft Kitty', autorsko djelo njihove majke, a ne producenta showa
Vidi originalni članak

Kad sam bolestan, majka mi uvijek pjeva ‘Soft Kitty’, u više navrata kaže Sheldon Cooper, lik u hit seriji “Teorija Velikog praska”, kojega glumi Jim Parsons (42).

Upravo zbog teksta te pjesmice ekipa humoristične serije završila je na sudu. Ellen Newlin Chase i Margaret Chase Perry tužile su ih jer tvrde da je tekst pjesmice napisala njihova pokojna majka. Edith Newlin bila je učiteljica i književnica za djecu, a njezine kćeri kažu kako je “Soft Kitty” prvotno objavljena u njezinoj zbirci “Pjesme za jaslice”.

Preminula je 2004. godine, a iako se serija počela prikazivati 2007. godine, njezine su kćeri tek nedavno otkrile njezine radove i među njima pronašle spornu pjesmu. Autori hit komedije i televizijska kuća CBS nisu komentirali slučaj, kao ni glavni glumci, ali kao autor pjesmice navodi se Bill Prady, jedan od producenata “Teorije Velikog praska”. Navodno su od izdavača knjige tražili dozvolu za korištenje teksta, ali oni o tome nisu obavijestili autoričine kćeri, koje su nasljednice.

Pjesmica se prvi put pojavljuje u prvoj sezoni serije, kad Sheldonu pjeva susjeda Penny, koju glumi Kaley Cuoco (30), a ponavlja se i u idućim sezonama.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kung fu panda 01.01.2016.

    kčerke pale na guranje kad su nakon toliko godina tek sad otkrile da im je to mama napisala

  • aris1 31.12.2015.

    pjesmica...barem nije dječja pornografija

  • ab ovo 31.12.2015.

    money, money, money - hoće li me abba sada tužiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare