To je to što me zanima!

Elliot Page: 'Po prvi put nakon dugo vremena osjećam se baš ugodno u vlastitom tijelu...'

Glumac Elliot Page krajem prošle godine napisao je otvoreno pismo gdje je priznao kako je transrodna osoba. Tvrdi da je oduvijek znao tko je, ali da se tek sad ti osjećaji podudaraju sa stvarnošću
Vidi originalni članak

Elliot Page (34) u velikom intervjuu za Vanity Fair pričao je o svojem iskustvu kao transrodni muškarac. Također je naglasio i svoju poziciju kao osoba koja ima moć zalagati se za druge transrodne osobe, čija su prava pod ugrozom u SAD-u.

VELIKA PROMJENA Ellen Page priznaje: Odsad sam Elliot, ja sam transrodna osoba

Glumac je u svojem otvorenom pismu na Instagramu prošle godine obznanio kako je transrodna osoba, te promijenio ime iz Ellen u Elliot. Njegovi obožavatelji su ga prihvatili i podržali u tranziciji, no Page do sad nije javno progovorio o svojem životnom iskustvu.

- Svi trans ljudi drugačiji su i moja priča je samo to: moja priča. Ali da, kao dijete znao sam da sam 100% dječak - izjavio je.

Rekao je kako se sada konačno osjeća ugodno u svojem tijelu i da nije ni shvaćao koliko ga je skrivanje vlastitog identiteta kočilo.

- Doživio sam veliku eksploziju kreativnosti. Čini mi se da su sva ta energija i vrijeme išli na osjećaje nelagode, konstantnu brigu oko svog tijela, jednostavno osjećajući se loše - priznao je.

- Sada mogu postojati, jednostavno postojati, i biti svoj - dodaje.

Osim za Vanity Fair, Page je odradio i intervjuu s Oprah Winfrey (67) koji će izaći ovaj petak na platformi Apple TV+. Nada se kako će mu njegov publicitet kao transrodna osoba i poznati glumac pomoći da pobije laži i dezinformacije koje su česte u anti-trans zakonima i pokretima.

- Zakoni koji se pokušavaju odobriti su razorni za trans zajednicu. Intervju s Oprah mi nudi priliku da podijelim svoja iskustva i potaknem ljude da progovore protiv diskriminacije - kaže Elliot.

Od kad se otvorio i rekao da je transrodna osoba, Elliotova glumačka karijera na uzlaznoj je putanji. 

- Nikad prije nisam dobivao ovoliko ponuda, i uzbuđen sam glumiti ovakav, kao autentičan ja - rekao je u intervjuu za Time.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • rukavac 29.04.2021.

    svi ti americki celebriti su skoro transrodni jos davno sad su poceli kao u javnost izlaziti

Komentiraj...
Vidi sve komentare