To je to što me zanima!

‘Emigranti’: Napeti roman koji prati život iseljenika s Balkana

Rade Jarak predstavio je svoju novu knjigu 'Emigranti' koja prati život boksača koji pere suđe kako bi preživio, inspektora, prostitutke te kriminalca iz srpskog podzemlja. Jarak je objasnio kako njegovo iskustvo života u tuđini nije utjecalo na radnju
Vidi originalni članak

Okusio sam život u emigraciji dok sam bio u Japanu. Isprva mi je godio i lako sam se uklopio u nepoznatu sredinu. No potrebno je krvnički raditi kako biste zaslužili poštovanje Japanaca, rekao je pisac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rade Jarak predstavio je svoju novu knjigu 'Emigranti' koja prati život boksača koji pere suđe kako bi preživio, inspektora, prostitutke te kriminalca iz srpskog podzemlja. Jarak je objasnio kako njegovo iskustvo života u tuđini nije utjecalo na radnju romana jer je pisao prema sjećanjima i pričama ljudi koji su preselili u Njemačku. U romanu preispituje veze između domaćina i doseljenika, intrigira njihove međuodnose krimi peripetijama te čitatelju postavlja pitanja o iskustvima emigranata.

- Likovi su uglavnom izrazito autentični iako nisam puno vremena proveo u društvu iz takvog okruženja. Fikcija je odigrala svoju kartu, no vjerujem da će se roman dopasti ljubiteljima svih književnih žanrova. Novu književnu poslasticu iz biblioteke Balkan Noir potražite na svim kioscima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Demetra 20.04.2017.

    Plaćeni oglas za pisca iz regiona? Balkan noir?

Komentiraj...
Vidi sve komentare