To je to što me zanima!

Pitali ste se tko su ostali članovi Leta 3? Baljak je šef glazbene unije, Zecov prvi bend je Otpad

Glazbenik Zec, gitarist Baljak i bubnjar Bojčić dio su grupe Let 3 koji stoje iza glavnih izvođača, Mrleta i Prlje
Vidi originalni članak

Dečki iz Leta 3 prošli su u finale Eurosonga i glavna su tema ovih dana. Grupa se sastoji od dobro poznatih glazbenika Damira Martinovića Mrle (61) i Zorana Prodanovića Prlje (58), a ostatak grupe sačinjavaju glazbenik Matej Zec, gitarist Dražen Baljak (45) te bubnjar Ivan Bojčić o kojima se vrlo malo zna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zec je autor mnogih albuma. Od Mandrila do Jonathana, Black Room i Moskve, matičnih bendova Morso i Let3, Quasarra i samostalnog Štoka, Belfast Fooda i Norda, svaki od navedenih njegovo je ruku djelo. Matej se glazbom bavi od malih nogu, oduvijek je išao na koncerte koji su ga samo više potaknuli da razvije ljubav prema glazbi. Već u osnovnoj školi je osnovao bend 'Otpad'.

Baljak je rođen u Rijeci u kojoj je završio osnovnu školu i šestogodišnji tečaj klasične gitare i teorije glazbe na Radničkom Sveučilištu u Rijeci te potom upisao i završio Jezičnu Gimnaziju Eugena Kumičića u Opatiji. Studirao je hrvatski i engleski jezik na Filozofskom Fakultetu u Rijeci. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mrle ima nešto sočno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

OBRADA JAMES NIGHTA Let 3 prošao u finale, a ovako zvuči 'Mama ŠČ!' na engleskom

Glazbenu karijeru započeo je 1993. kada se prvi put javno pojavljuje kao izvođač na Ri Rocku s grupom Unlogic Skill u kojoj je autor glazbe i s kojom još kao tinejdžer bilježi stotine koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji kao i dva albumska izdanja za Dancing Bear Records. Grupi Let 3 pridružio se 1999. s kojom ostaje do danas koncertirajući diljem Hrvatske, regije i Europe i sudjelujući u stvaranju i snimanju svih studijskih i live albuma od 2000. do danas. Novi je predsjednik Hrvatske glazbene unije.

POGLEDAJTE VIDEO PRLJE NA PRESICI: 'ZAUSTAVITE JE*ENE RATOVE'

Bojčić živi u Dobrinju na otoku Krku. Ljubav prema tome kraju razvila se u djetinjstvu, kada ga je pokojni očuh koji je rođeni Jurandvorac odveo na Krk te je tamo provodio najbolja ljeta. Trenutačno radi na projektu obnove Zadružnog doma koju je pokrenuo kroz Odbor za kulturu Općine Dobrinj gdje djeluje kao predsjednik. Također radi i na projektu Adria Outdoor Sessions u realizaciji s najvećim portalom za elektronsku glazbu, Mixmag.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • njet njet 10.05.2023.

    ne, nisam se pitao tko su ostali clanovi leta 3...ali hvala na vasem propagandom trudu. ;-)

  • dancuo 10.05.2023.

    Ja sam se pitao zašto u dućanu nema kruha i mlijeka ispod eura

  • future79 10.05.2023.

    Odgovoran je svaki hrvatski građanin koji je dao glas HDZ-u !

Komentiraj...
Vidi sve komentare