Obavijesti

Show

Komentari 7

Matej Zec, Dražen Baljak, Ivan Bojčić

Pitali ste se tko su ostali članovi Leta 3? Baljak je šef glazbene unije, Zecov prvi bend je Otpad
3

Glazbenik Zec, gitarist Baljak i bubnjar Bojčić dio su grupe Let 3 koji stoje iza glavnih izvođača, Mrleta i Prlje

VIDEO

Dečki iz Leta 3 prošli su u finale Eurosonga i glavna su tema ovih dana. Grupa se sastoji od dobro poznatih glazbenika Damira Martinovića Mrle (61) i Zorana Prodanovića Prlje (58), a ostatak grupe sačinjavaju glazbenik Matej Zec, gitarist Dražen Baljak (45) te bubnjar Ivan Bojčić o kojima se vrlo malo zna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Liverpool: Let 3 na konferenciji za medije nakon prolaska u finale Eurosonga 05:28

Zec je autor mnogih albuma. Od Mandrila do Jonathana, Black Room i Moskve, matičnih bendova Morso i Let3, Quasarra i samostalnog Štoka, Belfast Fooda i Norda, svaki od navedenih njegovo je ruku djelo. Matej se glazbom bavi od malih nogu, oduvijek je išao na koncerte koji su ga samo više potaknuli da razvije ljubav prema glazbi. Već u osnovnoj školi je osnovao bend 'Otpad'.

Baljak je rođen u Rijeci u kojoj je završio osnovnu školu i šestogodišnji tečaj klasične gitare i teorije glazbe na Radničkom Sveučilištu u Rijeci te potom upisao i završio Jezičnu Gimnaziju Eugena Kumičića u Opatiji. Studirao je hrvatski i engleski jezik na Filozofskom Fakultetu u Rijeci. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mrle ima nešto sočno

Pokretanje videa...

mrle i oranž 00:09
Let 3 prošao u finale, a ovako zvuči 'Mama ŠČ!' na engleskom
Let 3 prošao u finale, a ovako zvuči 'Mama ŠČ!' na engleskom

Glazbenu karijeru započeo je 1993. kada se prvi put javno pojavljuje kao izvođač na Ri Rocku s grupom Unlogic Skill u kojoj je autor glazbe i s kojom još kao tinejdžer bilježi stotine koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji kao i dva albumska izdanja za Dancing Bear Records. Grupi Let 3 pridružio se 1999. s kojom ostaje do danas koncertirajući diljem Hrvatske, regije i Europe i sudjelujući u stvaranju i snimanju svih studijskih i live albuma od 2000. do danas. Novi je predsjednik Hrvatske glazbene unije.

POGLEDAJTE VIDEO PRLJE NA PRESICI: 'ZAUSTAVITE JE*ENE RATOVE'

Bojčić živi u Dobrinju na otoku Krku. Ljubav prema tome kraju razvila se u djetinjstvu, kada ga je pokojni očuh koji je rođeni Jurandvorac odveo na Krk te je tamo provodio najbolja ljeta. Trenutačno radi na projektu obnove Zadružnog doma koju je pokrenuo kroz Odbor za kulturu Općine Dobrinj gdje djeluje kao predsjednik. Također radi i na projektu Adria Outdoor Sessions u realizaciji s najvećim portalom za elektronsku glazbu, Mixmag.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni