To je to što me zanima!

Fanovi su Katy Perry optužili za rasizam zbog dizajna cipela

Ovaj dizajn je uvredljiv i ponižava. Katy bi se trebala sramiti ovoga, sramotno. Što nije u redu s njom?, samo je jedan od mnogih negativnih komentara na račun pjevačice
Vidi originalni članak

Američka pjevačica Katy Perry (34) našla se u središtu skandala zbog čega je svi napadaju i ismijavaju na društvenim mrežama. Razlog je taj što se Perry nedavno 'bacila' u dizajnerske vode i počela prodavati cipele s, barem kako tvrde njezini obožavatelji, namjernim rasističkim konotacijama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sporne cipele prodavale su se po cijeni od 130 dolara, točnije oko 850 kuna. Na cipelama koje su ubrzo povučene iz prodaje navodno se nalazi 'blackface', odnosno maska koja je nekad predstavljala crne likove u filmovima i kazalištima. Njih su tada glumili isključivo bijeli glumci jer je samo njima to bilo dozvoljeno. 

- Ovaj dizajn je uvredljiv i ponižava. Katy bi se trebala sramiti ovoga, sramotno. Što nije u redu s njom? - samo je jedan od mnogih negativnih komentara na račun američke pjevačice.

Ovo nije prvi put da je sporni dizajn 'blackfacea' uzrokovao probleme u svijetu mode. Naime, u istoj su se situaciji nedavno našli i dizajneri Prade i Guccija, ali je to Perry očito promaknulo.

Modni brend Gucci prošlog je tjedna iz ponude povukao crni džemper s visokim ovratnikom koji je na njemu imao sičan dizajn - velika crvena usta koja podsjećaju upravo na sporni 'blackface'. 

Kako prenosi britanski Daily Mail, izvor blizak američkoj pjevačici tvrdi da joj je jako žao zbog svih neugodnosti te da sa spomenutim dizajnom nikoga nije željela uvrijediti.

Pratite nas na našem Instagram profilu!

PREKID NA VALENTINOVO: Neke znakove zodijaka čeka najgori scenarij

Idi na 24sata

Komentari 16

  • bubamara2103 14.02.2019.

    Veću glupost nisam pročitala, da rasističke šlape, ovi crnci stvarno pretjeruju!

  • _petra_ 14.02.2019.

    ti Ameri stvarno nisu normalni

  • ninorasic 14.02.2019.

    Rugaju joj je

Komentiraj...
Vidi sve komentare