To je to što me zanima!

Fanovi Taylor Swift pozivaju pop zvijezdu da i ona zaprijeti uklanjanjem glazbe sa Spotifya

Dionice Spotifya pokušavaju se oporaviti nakon što su Neil Young i drugi glazbenici uklonili svoju glazbu i prozvali streaming platformu zbog kontroverznog voditelja podcasta Joea Rogana da promiče dezinformacije o Covidu-19
Vidi originalni članak

Prošlog tjedna, Neil Young (76) je u otvorenom pismu za Spotify rekao da želi da se njegova glazba ukloni sa streaming servisa jer Joe Roganov (54) podcast 'The Joe Rogan Experiance' širi lažne informacije o Covidu-19. Youngov potez pratili su mnogi drugi glazbenici koji su zaprijetili uklanjanjem glazbe, a sada obožavatelji Taylor Swift (32) je pozivaju da učini isto, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Činjenica je da bi Taylor Swift vjerojatno mogla okončati Joea Rogana jednim tweetom - tvitao je jedan obožavatelj u nedjelju koji je skupio više od 6700 lajkova.

- Način na koji bi Taylor Swift mogla okončati Joea Rogana jednim tweetom.. što je čekanje - tvitao je novinar Carlos Maza.

- Tko još misli da bi bilo nevjerojatno da Taylor Swift zaprijeti Spotifyu tako što će ih otkazati jer su odabrali širiti laži o Covidu Joea Rogana umjesto glazbe Neila Younga? - tvitao je još jedan obožavatelj pjevačice.

Swift ima više od 53 milijuna mjesečnih slušatelja na platformi što je puno više u usporedbi s Mitchellovih 3,7 milijuna i Youngovih 6 milijuna. Također, pjevačica nije javno komentirala žestoki sukob koji je započeo između Spotifya i Younga.

Naime, Swift ne posjeduje glavne snimke za svojih prvih šest albuma: Taylor Swift, Fearless, Speak Now, Red, 1989. i Reputation. Pjevačica je odlučila ponovno snimiti albume nakon što su propali pregovori s njezinom prethodnom izdavačkom kućom Big Machine. Red (Taylorina verzija) objavljena je u studenom i dobila je pohvale kritičara.

ZANIMLJIV TROKUT Taylor Swift napala rokera, a u sukob se uključio i čileanski predsjednik hrvatskih korijena

Posjedovanje službenih glavnih snimaka pjesme omogućuje umjetnicima pravo da je licenciraju i prikupljaju tantijeme za nju. Budući da Swift posjeduje samo prava na tri originalna albuma i dva ponovno snimljena albuma, nejasno je koliki bi utjecaj bojkot od Swift imao na Spotify.

Podsjetimo, Spotify je na zahtjev Younga i Joni Mitchell (78) uklonio svu njihovu glazbu, a pjevač James Blunt (47) je prijetio svojom glazbom dok su kraljevski par Harry (37) i Meghan Markle (40) izrazili zabrinutost o Roganovom širenju dezinformacija o virusu.

KONTROVERZA SA SPOTIFYEM Joe Rogan javno se ispričao Neil Youngu i Joni Mitchell: 'Ako sam vas razljutio, stvarno mi je žao'

Tržišna vrijednost Spotifya pala je za više od 2 milijarde dolara u nekoliko dana nakon Youngove objave, a dionice su pale za oko 12 posto koje su prije vrijedile 197,1 dolara, a sada su pale na oko 165,2 dolara nakon povratka nekoliko glazbenika. Cijene dionica počele su rasti u ponedjeljak nakon što je Rogan obećao 'izbalansirati stvari' u videu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

-Čudna je odgovornost imati ovoliko gledatelja i slušatelja. Nije ništa za što sam se pripremio. Dat ću sve od sebe da izbalansiram stvari.Ja sam samo osoba koja sjedne i razgovara s ljudima i razgovara s njima. Zanima me reći istinu i saznati što je istina. Jako mi je žao što se Neil Young i Joni Mitchell tako osjećaju, a ja to sigurno ne želim- rekao je Rogan.

TO ĆE BITI UPOZORENJA Spotify neće izbaciti Rogana, ali će 'označiti' rasprave o covidu

Spotify, pak, kaže da planira dodati savjetodavni sadržaj upozorenje svim epizodama koje se tiču Covida.

-Također ćemo početi testirati načine za isticanje naših pravila platforme u našim alatima za kreatore i izdavače kako bismo podigli svijest o tome što je prihvatljivo i pomogli autorima da shvate svoju odgovornost za sadržaj koji objavljuju na našoj platformi- rekao je u priopćenju izvršni direktor Spotifya, Daniel Ek

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU SERIJE ‘TARIK I BUKI’ I OSVOJITE PUTOVANJE!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nottonightjosephine 01.02.2022.

    Taylor Swift ne izgleda mi nista bolje, ni u fizickom ni u muzickom smislu, od nasih muzickih diva tipa Seve Rozga itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare