Obavijesti

Show

Komentari 0

Spotify neće izbaciti Rogana, ali će 'označiti' rasprave o covidu

Spotify neće izbaciti Rogana, ali će 'označiti' rasprave o covidu

Glazbenici predvođeni Neilom Youngom prošlog tjedna zatražili od usluge streaminga da ukloni njihovu glazbu ili izbaci podcastera Joea Rogana nakon poziva medicinskih stručnjaka

VIDEO

Glazbena internetska platforma Spotify najavila je u nedjelju da će početi usmjeravati slušatelje podcasta koji raspravljaju o covidu-19 do točnih informacija o pandemiji, nakon što je glazbenik Neil Young uklonio svoju glazbu s platforme zbog širenja antivakserskih dezinformacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Meghan i Harry raspolažu bogatstvom od oko 900 milijuna kuna 01:39

Taj potez uslijedio je nakon što su glazbenici predvođeni Neilom Youngom prošli tjedan zatražili od usluge streaminga da ukloni njihovu glazbu ili izbaci podcastera Joea Rogana nakon poziva medicinskih stručnjaka da se spriječi njegovo širenje laži o cjepivima protiv covida-19.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa također su izrazili zabrinutost zbog dezinformacija na platformi Spotify, ali su ostali pri tome da preko te platforme objavljuju svoje sadržaje.

- Radimo na tome da svakom podcastu koji uključuje raspravu o covidu-19 dodamo upozorenja - rekao je izvršni direktor Spotifyja Daniel Ek u izjavi.

Duke and Duchess of Sussex visit to Morocco - Day 3

- Ta upozorenja usmjerit će slušatelje na naš namjenski centar za covid-19, resurs koji pruža jednostavan pristup činjenicama temeljenim na podacima, ažuriranim informacijama koje dijele znanstvenici, liječnici, akademici i javnozdravstvena tijela diljem svijeta, kao i poveznice na pouzdane izvore - rekao je Ek.

"Novi napori u borbi protiv dezinformacija" pokrenut će se u sljedećih nekoliko dana, dodao je.

Rogan (54) potiče mlade da se ne cijepe i promiče upotrebu lijeka protiv parazita ivermektina koji nije dopušten za upotrebu za liječenje virusa.

Neil Young zatražio da uklone svu njegovu glazbu sa Spotifya: 'Vi i Joe Rogan širite fake news'
Neil Young zatražio da uklone svu njegovu glazbu sa Spotifya: 'Vi i Joe Rogan širite fake news'

On ima višegodišnji ekskluzivni ugovor sa Spotifyjem vrijedan 100 milijuna dolara. Spotify je udovoljio Youngovom zahtjevu i počeo uklanjati njegov katalog pjesama. Glazbenik je također pozvao kolege umjetnike da slijede njegov primjer, a pozivi na bojkot i otkazane pretplate šire se društvenim mrežama.

- Na temelju povratnih informacija tijekom posljednjih nekoliko tjedana postalo mi je jasno da imamo obvezu učiniti više kako bismo osigurali ravnotežu i pristup široko prihvaćenim informacijama iz medicinske i znanstvenih zajednica koje nas vode kroz ovo neviđeno vrijeme - rekao je Ek.

Joni Mitchell povlači glazbu sa Spotifya, a James Blunt 'prijeti' s novim tužnim pjesmama...
Joni Mitchell povlači glazbu sa Spotifya, a James Blunt 'prijeti' s novim tužnim pjesmama...

Ek je rekao i da će tvrtka objaviti pravila koja uključuju smjernice za kreatore o tome što Spotify označava kao “opasan” i “obmanjujući” sadržaj. Posljednjih godina, internetski medijski divovi, uključujući Facebook i YouTube, našli su se na udaru kritika jer su dopustili teoretičarima zavjera da šire svoje stavove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin