To je to što me zanima!

Filmovi s naših prostora koji bi posramili '50 nijansi sive' (18+)

O filmu 'Pedeset nijansi sive', koji je postao svjetska senzacija i prije dolaska u kina, ne prestaje se pričati. Filmovi iste tematike snimali su se i u bivšoj Jugi
Vidi originalni članak

Bivša država nije oskudijevala kvalitetnim erotskim filmovima. S obzirom na to da je '50 nijansi sive' bilo najbolje otvaranje filma u Hrvatskoj, a kritičari su podijeljeni oko uspjeha filma, srpski Blic prisjetio se onih koji se na ovim prostorima nisu libili ono najbolje u seksu prikazati na surov, brutalan ili romantičan način.

'Vizantijsko plavo'

Potraga za neuništivom plavom bojom s vizantijskih crkvenih fresaka pretvara se u senzualnu ljubavnu priču u kojoj Europa sreće Balkan. Iako nije previše eksplicitan, film je zavodljiv na neki neobičan način. Scena u kojoj Kaja Žutić i Lazar Ristovski goli jašu vola pored vode zauvijek će ostati upamćena.

'Una'

Jedan romantično zamišljen intervju namijenjen studentskom listu u potpunosti je izmijenio život dvoje ljudi, studentice Une i uglednog profesora. Zabranjene veze uvijek su nepresušna inspiracija. Još ako je ona mlada i lijepa, a on stariji i oženjen, odmah imate film pun erotskog naboja. U filmu glume Rade Šerbedžija i Sonja Savić.

'Čudo neviđeno'

Najviše se pamti scena Savine Geršak koja se kupa u jezeru.

'Lepota poroka'

Erotičnost Mire Furlan koja se kupa s turistima najkomentiraniji je dio filma.

'Misterije organizma'

Film je izazvao mnogo kontroverzi jer je snimljen u razdoblju 60-ih godina, ali poslije njega nije bilo ništa isto. Posebno scene seksa.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • snoopylove4ever 19.02.2015.

    Bolje od 50 nijansi milijun puta...

  • zbregov 19.02.2015.

    knjiga 50 nijsansi sive plagijat filma Tajnica iz 2002, autorica se cak nije potrudila ni promjeniti ime glavnog muskog lika

  • slavonija 18.02.2015.

    ....drugovi je_ite se...... zanimljivo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare