To je to što me zanima!

Filmski festivali diljem svijeta odaju počast Kirku Douglasu...

.. Dirljiva sjećanja na čovjeka, počast legendarnom glumcu i sućut njemu bliskim ljudima, napisao je na Twitteru Canneski filmski festival
Vidi originalni članak

Filmski festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji u četvrtak su odali počast američkom glumcu Kirku Douglasu koji je umro u srijedu u 104. godini. Festival u Cannesu oprostio se od nezaboravnog glumca koji je predsjedao žirijem 1980. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kirk Douglas "ostat će besmrtan u našem sjećanju i srcima", rekla je francuska filmska glumica Brigitte Bardot i dodala da se s tom američkom zvijezdom "zatvara velika zlatna knjiga američkog filma, a ja gubim nježno prijateljstvo koje je trajalo 67 godina".

KOD ZVIJEZDE NA STAZI SLAVNIH Suze za Kirkom: Fanovi polažu cvijeće, prijatelji pišu posvete...

- U 1980. godini Festival je imao golemu čast što je Kirk Douglas predsjedao žirijem koji je nagrade dodijelio filmovima "Sav taj džez" u režiji Boba Fossa i "Kagemusha, sjena ratnika" japanskog velikana Akire Kurosawe... Dirljiva sjećanja na čovjeka, počast legendarnom glumcu i sućut njemu bliskim ljudima - napisao je na Twitteru Canneski filmski festival.

- Bio je jako lijep muškarac koji je plijenio pojavom, izgledom. Bez toga u Hollywoodu ne možete graditi karijeru. Bio je par velikima kao što su Burt Lancaster, Marlon Brando, Montgomery Clift, Gary Cooper - rekao je predsjednik Festivala Gilles Jacob. Bio je "ličnost, vrlo utjecajan, sve je izgradio sam, imao je prkosnu volju".

ZOI 1984. Kirk u Sarajevu jeo najskuplje ćevape na svijetu i provodio se

Kirk Douglas je jako dobro govorio francuski i upravo je u Cannesu upoznao svoju drugu suprugu Anne Buydens s kojom se vjenčao 1952. Bio je prvi put član žirija 1970., a predsjedao je 1980.

- S velikom tugom primili smo vijest o smrti holivudske legende Kirka Douglasa, jednog od divova  zlatnog doba filma. Za svog života primio je bezborjna priznanja, među njima i počasnog Medvjeda - napisao je Filmski festival u Berlinu.

1916.-2020. Kirk je preživio dva svjetska rata, Hitlera, atomske bombe...

"Zbog Kirk Douglas (1916.-2020)", tvitala je venecijanska Mostra i objavila fotografiju glumca u Veneciji 1953. citirajući njegovu rečenicu "Sva su djeca prirodni glumci, a ja sam još uvijek dijete".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare