Show

Komentari 22

Kirk u Sarajevu jeo najskuplje ćevape na svijetu i provodio se

Kirk u Sarajevu jeo najskuplje ćevape na svijetu i provodio se

Baščaršijom se u to vrijeme proširio glas kako je Douglas široke ruke, da voli počastiti, a čak i kad je u jednom sarajevskom kasinu izgubio veliki iznos navodno nije ni trepnuo. Jednom ugostitelju to je dalo ideju

Holivudski glumac Kirk Douglas preminuo je u 104. godini, a za vrijeme bogate glumačke karijere odigrao je velik broj zapaženih filmskih uloga, što ga je proslavilo u cijelom svijetu i svugdje je bio rado viđen gost. Prijateljevao je Douglas i s Titom, a posebno je zanimljiva anegdota ona kada je Kirk posjetio Sarajevo 1984. za vrijeme Zimskih olimpijskih igara. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tito je umro četiri godine ranije, no Kirk se svejedno rado odazvao pozivu da posjeti Sarajevo za vrijeme velike manifestacije. Naravno, Kirkov dolazak prouzročio je ludnicu u gradu, a neki od sarajevskih ugostitelja vidjeli su u tome priliku za brzu zaradu. U jednoj od brojnih restorana glumac je pojeo svoje zasigurno najskuplje ćevape u životu. 

- Neki mangup kojem je Douglas došao na 10 ćevapa mu je to dobro naplatio. Restoran je ubrzo zatvoren, a nakon što je počeo ponovno raditi, Sarajlije su ga pet godina izbjegavale i nikome više nisu preporučivale - ispričao je Goran Bregović prije nekoliko godina.

Njegovu priču u jednoj TV emisiji dopunio je estradni menadžer Raka Marić

- Douglas je ušao u taj restoran sa svojim prijateljima. Naplatili su mu za to vrijeme nevjerojatnih 100 dolara, to je veliki skandal bio. Sramota za poznato gostoprimstvo Sarajlija - dodao je. 

Baščaršijom se u to vrijeme proširio glas kako je Kirk široke ruke, da voli počastiti, a čak i kad je u jednom sarajevskom kasinu izgubio puno više novaca navodno nije ni trepnuo. Bila je to vijest koja je u veljači 1984. završila u svim tadašnjim jugoslavenskim medijima, a vlasnik dotada uglednog restorana Fahrudin Šehić imao je svoju verziju priče, pisao je Yugopapir

Ugostitelj je cijelu priču svalio na leđa izvjesnog konobara Mate, koji je tek uskočio pomoći par dana za vrijeme olimpijske gužve u restoranu te potom pobjegao opljačkavši i Kirka i Fahrudina, no priča nije držala vodu. Douglasovo društvo demantiralo je to i ispričalo kako ih je posluživao cijelu večer Fahrudin te im i naplatio konačni račun. Ugostitelj se kasnije, nakon što je uhvaćen u prevari, posuo pepelom i želio vratiti ukradeno, ali Douglas i društvo nisu bili zainteresirani. Zamolili su da se novac preusmjeri u humanitarne svrhe. 

Najčitaniji članci