To je to što me zanima!

Fotografija srpskih glumaca iz kultnog filma širi se internetom, ljudi pišu da su to ruski vojnici

Svaki dan društvenim mrežama kolaju stotine informacija i dezinformacija o ratu u Ukrajini i ruskoj invaziji. Ovoga puta su u to umiješali i dobro poznate srpske glumce Dragana Bjelogrlića, Nikolu Koju i Nenada Okanovića
Vidi originalni članak

Prošlo je 13 dana otkako je Rusija krenula u invaziju na Ukrajinu. Društvene mreže pršte od gomile informacija, često su i prvi izovr, no među tim vijestima, nažalost, ima i onih neprovjerenih i lažnih. U središtu pozornosti su se tako ni krivi ni dužni našli srpski glumci Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo i Nenad Okanović.

Naime, na Twitter profilu imena Ukrainan House pojavila se fotografija scene kultnog ratnog filma iz 1996. godine 'Lepo sela lepo gore'. Na fotografiji su Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo koji nazdravljaju pivom nakon što su zapalili selo.

- Ruski okupatorski vojnici piju pivo nakon što su zapalili selo. Europska civilizacija nestaje u plamenu - pisalo je u objavi na Twitteru.

PROGON JE OPET SVAKODNEVICA Jamala se obratila Rusima, a svi komentiraju tekst njenog hita s Eurosonga: 'Sad sve ima smisla'

Ubrzo nakon toga objava je izbrisana, no dezinformacije se šire brzinom munje i u drugim objavama. Srpskog glumca Nenada Okanovića zamijenili su pak za ukrajinskog vojnika.

Nikolu Koju su u pojedinim lažnim vijestima također zamijenili s ukrajinskim generalom. 

- Ovo je heroj Ukrajine. Zove se Nikolaj Kojčenko, general koji kroz prozor gleda u svoj razoreni Kijev - stoji je u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sranjo123 08.03.2022.

    ne pratim mainstream medije jer su leglo zla i lazi...samo ovlas pogledam histericne naslove i dzada

  • ISTINA JE PRVA ZRTVA RATA 08.03.2022.

    To mi i lici na danasnje medije

  • ankobor 08.03.2022.

    24sata požurio objaviti ovu vijest i fotografiju, jer bi, da ju je objavio neki čitatelj, to bila "točka na i" o dokazima koliko je ova antiruska propaganda još neviđenih razmjera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare