To je to što me zanima!

Gates je Melindu pozvao na spoj na parkiralištu, a na ploči pisao razloge za i protiv njihova braka

Zakladu Billa i Melinde Gates pokrenuli su 2000. Do danas su u svijetu uložili više od 54 milijarde dolara u istraživanje malarije i borbu protiv zaraznih bolesti, agrikulturna istraživanja, zdravstvenu skrb i sanitarije
Vidi originalni članak

Od blatnjavih ulica južnoafričkog slama do koktel zabava u Davosu, Bill i Melinda Gates bili su par. Zahvaljujući Billovoj tehnološkoj kompaniji Microsoftu, zajedno su izgradili i zajedno vode humanitarno neprofitno carstvo Zakladu Billa i Melinde Gates. I kad je došlo vrijeme da objave da im je brak završen, učili su to zajedničkom izjavom svaki na svom računu na Twitteru u isti trenutak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Melinda je stvarno jednaka partnerica", kazao je Bill u Netflixovu dokumentarcu 2019. godine. "Poput mene je optimistična i zainteresirana za znanost. Bolja je od mene s ljudima". 

Za i protiv

Rođen 28. listopada 1955., William H. Gates odrastao je u Seattleu i zaljubio se u računarstvo kao 13-godišnjak. Nakon dvije godine studija napustio je Harvard i s prijateljem iz djetinjstva osnovao Microsoft.

Melinda Gates rođena je kao Melinda French 15. kolovoza 1964 u Dallasu. U školi se zainteresirala za kompjuterske igrice i programiranje, a prvo računalo koje je ikada koristila bio je Apple II.

Upoznali su se 1987. nedugo nakon što je Melinda počela raditi u Microsoftu, što je je bio prvi posao nakon diplome na Dukeu. Slučajno su sjeli jedno do drugog na poslovnoj večeri. Melinda je rekla da joj je budući muž "bio zabavan i pun energije".

Bill ju je, međutim, pozvao na izlazak tek mjesecima kasnije kad su ponovo naletjeli jedno na drugog na Microsoftovom parkiralištu. 

Vjenčali su se 1994. i imaju troje djece. Prije nego što je postavio pitanje, Melinda ga je zatekla kako na ploči piše razloge za i protiv braka.  

SLAVLJE NA HAVAJIMA Beskrajno zaljubljeni! Evo kako je izgledalo vjenčanje Melinde i Billa Gatesa prije 27 godina...

Kao par su donijeli revoluciju u tehnološki svijet. Bill putem Microsoftova softvera, Melinda oblikujući prostor ženama u industriji kojom dominiraju muškarci. 

Zaklada

Zakladu Billa i Melinde Gates pokrenuli su 2000. Do danas su u različitim dijelovima svijeta uložili više od 54 milijarde dolara u istraživanje malarije i borbu protiv zaraznih bolesti, agrikulturna istraživanja, temeljnu zdravstvenu skrb i sanitarije. 

Razvod bi mogao postaviti nova pitanja što će biti s njihovim bogatstvom, većina kojeg još nije donirana zakladi. 

Bill se odmaknuo od Microsofta 2006. kako bi se posvetio filantropiji. Godine 2010. zajedno s Melindom i Warrenom Buffettom počeli su ohrabrivati i poticati milijardere da većinu svojeg bogatstva ostave u dobrotvorne svrhe.

Izvorno je Bill pisao godišnji bilten zaklade, ali je Melinda 2013. zatražila da ga supotpisuje. Iako su o tome raspravljali do te mjere da je 2019. priznala da je mislila da će to dovesti do razvoda, ipak su postigli kompromis.

RADIT ĆE ZAJEDNO Nisu imali predbračni ugovor? Melinda i Bill Gates mogli bi podijeliti 130 milijardi dolara

Od te godine bilten je imao dio za Melindu, a od 2015. u cijelosti su ga pisali zajedno. 

Čak i nakon razvoda, dijelovi njihova partnerstva mogli bi se nastaviti. 

"I dalje dijelimo vjeru u našu misiju i nastavit ćemo raditi zajedno u zakladi", kazali su u priopćenju. "Ali ne vjerujemo da više možemo razvijati se zajedno, kao par". 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nap 04.05.2021.

    dosadili jedno drugome

  • Rimen 04.05.2021.

    Dr Bill

  • Za_zivot_bez_brnjice_novi 04.05.2021.

    Epidemiolog se razvodi!? Vauuu, jesu probali resetirati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare