To je to što me zanima!

Glazbena legenda ostavila je odijelo u klubu, a na dražbi za njega danas traže papren iznos

Ovaj komad David Bowie nosio je samo jednom, a danas će se naći na dražbi. Procjenjuje se da će početna vrijednost odijela biti oko sto tisuća kuna, no u konačnici će biti prodan i za puno veći iznos
Vidi originalni članak

Dvodijelno odijelo koje je David Bowie odjenuo tijekom večernjeg druženja u klubu New Romantic The Blitz Club naći će se na dražbi. Legendarni promotor tog kluba, Steve Strange, položio je pravo na njega nakon što je ostalo u garderobi londonskog kluba, prenosi BBC.

Odijelo koje je dizajnirao Issey Miyake, japanski dizajner, Bowie je odlučio presvući nakon što je primijetio rupe, prouzrokovane žarom cigarete, na nekoliko mjesta. 

SUSJEDI De Niro i Campbell Bili smo u stanu Bowieja: Raj od 300 m2 krase cvjetne tapete, umjetnine, note i modri kauč

Odijelo je na kraju došlo u ruke glazbenika Jaycea Lewisa, koji sada za njega traži oko 100 tisuća kuna.

O neobičnom predmetu ove velike zvijezde oglasio se i stručnjak Stephen Ferguson iz Auction Antiques.

- Neobični predmeti sa slavnom povijesti uvijek su najbolji, a kao veliki obožavatelj Bowieja mogu reći da ovaj komad odjeće puno znači. Kako meni tako i ostalim obožavateljima Bowieja. Budući da Victoria and Albert Museum u Londonu, najveći muzej primijenjene umjetnosti i dizajna na svijetu, pokriva cijelu garderobu Bowieja, ovo je rijetka pojava na otvorenom tržištu, pa smo dvostruko uzbuđeni što je nudimo.- rekao je za BBC.

ODLAZAK GENIJALCA Preminuo japanski dizajner koji je radio kostime za Bowieja

Legendarni glazbenik David Bowie preminuo je 10. siječnja 2016. godine, a vijest o njegovoj smrti ostavila je svijet u nevjerici. Preminuo je dva dana nakon 69. rođendana kada je i objavio posljednji, 25. album 'Blackstar'. Godinu i pol borio se s rakom. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 25.03.2021.

    legemda rocka 70ih

  • general lopov 25.03.2021.

    A ono što je pokakio to su obožavatelji već odavno razgrabili i sad ljubomorno čuvaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare