Obavijesti

Show

Komentari 29

Bili smo u stanu Bowieja: Raj od 300 m2 krase cvjetne tapete, umjetnine, note i modri kauč

Bili smo u stanu Bowieja: Raj od 300 m2 krase cvjetne tapete, umjetnine, note i modri kauč
12

Svaki kat je bio jedan stan s posebnim ulazom i liftom. Sve je upućivalo na golemu raskoš, čak i za tamošnje poimanje budžeta. U stanu se isticao dugačak modri kauč koji je krasio prostor dnevnog boravka

VIDEO

New York, Soho. Tamo je stanovao David Bowie. Samo desetak minuta udaljen od studija, kamo bi uvijek odlazio pješice.
Sa suprugom Iman (65) živio je tamo od 1999. godine. Nakon dolaska iz Berlina prvo je stanovao u južnom dijelu Central Parka, a onda se preselio u ovaj stan.

Ljude je zanimalo što Bowie pije i orgija li. Prije intervjua rekao mi je: Ante, imaš odlično odijelo
Ljude je zanimalo što Bowie pije i orgija li. Prije intervjua rekao mi je: Ante, imaš odlično odijelo

- U New Yorku sam živio dulje nego bilo gdje drugdje. Ja sam Njujorčanin - jednom je izjavio veliki glazbenik. A priliku fotografirati stan Davida Bowieja dobila je hrvatska fotografkinja Danijela Ropuš, kojoj je to bio 'samo' jedan od zadataka tijekom edukacije.

- Djela Williama Wegmana (američki umjetnik) na zidovima, njegova psa Mad Raya, weimaranera koji ga je proslavio krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća, svakome će zapeti za oko. Uostalom, njegove kompozicije u originalu nećete pronaći u bilo kojem domu - opisala je Danijela kako je bilo kročiti kroz tristotinjak kvadrata stana velikog umjetnika.

Imao je i slavne susjede. Jedan je stan bio od Roberta De Nira, u kojemu je stanovao njegov sin, a drugi od Naomi Campbell.

I dok je cijena stana u kojemu je Bowie prethodno živio nakon dolaska iz Berlina nešto veća, oko 6,5 milijuna američkih dolara, možda i zbog toga što ćete za razliku u cijeni dobiti na dar i njegov piano, ovaj stan, u kojemu je glazbena ikona provodila posljednje dane života, kao i u ranojutarnjim šetnjama u neposrednoj blizini, te se proteže na 294 m2, procijenjen je na 3,975 milijuna dolara.

Svaki kat bio je jedan stan s posebnim ulazom i liftom. Sve je upućivalo na golemu raskoš, čak i za tamošnje poimanje budžeta. 

U stanu ima 'bezbroj' detalja - nota, knjiga, namještaja iz doba prohibicije, a dominira plava boja. 

- Isticao se dugačak modri kauč koji je krasio prostor dnevnog boravka, preuzet iz vremena prohibicije i iznova dizajniran - objasnila je Danijela.

David Bowie je umro 10. siječnja 2016. godine od raka jetre, dva dana nakon 69. rođendana. Preminuo je u svojem domu, okružen obitelji. 

Nakon Bowiejeve smrti Iman nije tamo ostala, a brigu o stanu preuzela je fundacija. Iznajmljivao se za oko 200.000 kuna na mjesec, a bio je procijenjen na gotovo 25 milijuna kuna.

VARIOUS STARS IN NEW YORK, AMERICA - 1993

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin