To je to što me zanima!

Glumac iz BiH glumio je u filmu koji je osvojio četiri Oscara, a Hrvati sudjelovali u scenografiji

Na 95. dodjeli prestižne nagrade 'Oscar' sudjelovali su i članovi Hrvatskog društva filmskih djelatnika, a u istom filmu mogli smo vidjeti i bosanskohercegovačkog glumca
Vidi originalni članak

Članovi Hrvatskog društva filmskih djelatnika Ana Sarić i Melkior Serdarević u svojstvu set dizajnera sudjelovali su u stvaranju filma 'Na zapadu ništa novo'. Redatelj filma je Edwarda Bergera.

Na 95. dodjeli nagrade 'Oscar', film 'Na zapadu ništa novo' osvojio je čak četiri Oscara, a nagrade su bile za najbolji međunarodni film, scenografiju, filmsku glazbu i filmsku fotografiju. 

Ana i Melkior su sa scenografom Christianom Goldbeckom radili na razradi vojnih rovova i kampa koji su kasnije sagrađeni u Češkoj. 

PRESTIŽNI KIPIĆ ANKETA Ovo su filmovi koji su nominirani za 'najbolji film'. Koji je zaslužio osvojiti Oscara?

Nakon završenog arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, oboje su počeli s radom na filmu. Prvi projekt je bio 'Game of Thrones', a zahvaljujući poznatom hrvatskom scenografu Nenadu Pečuru, radili su na holivudskom blockbusteru 'Uncharted' koji je sniman u studiju Babelsberg u Berlinu. Nakon uspješno odrađenog posla, sljedeći projekt bio je upravo 'All Quiet on the Western Front'.

Uz Anu i Melkiora, u filmu glumi i bosanskohercegovački glumac Edin Hasanović, a trenutno živi i radi u Njemačkoj. Edin se nakon dodjele Oscara obratio svojim Instagram pratiteljima na njemačkom jeziku pa napisao: 

- U filmu sam koji je upravo osvojio četiri Oscara. Ćao.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Patrizia56 14.03.2023.

    Edin Hasanović je 1992, kao beba od par mjeseci s majkom dosao u Njemacku. Zivi u Berlinu i vrlo je cijenjen i popularan kao glumac.

  • dite_Ninsko- 14.03.2023.

    glumio statistu....imalo ih je stotine...

  • lajh1985 14.03.2023.

    Jel glumio ili je bio jedan od stotina statista?

Komentiraj...
Vidi sve komentare