To je to što me zanima!

Glumac John Malkovich stiže u Lisinski u ulozi oštrog kritičara

Malkovich za autora Igudesmana tvrdi da je vrlo bistar momak, no smatra da je ovo djelo tek u nastajanju te da je svakom novom izvedbom sve bolje i zanimljivije
Vidi originalni članak

Schumann si laska da je 'skladatelj', dok je Brahms 'netalentirano kopile', a Claude Debussy je jednostavno ružan... Dio je to komičnog performansa 'The Music Critic', koji u subotu, 4. prosinca gostuje u KD-u Vatroslav Lisinski. Glavni narator je holivudski glumac John Malkovich, koji je u ulozi oštroga glazbenog kritičara koji prema velikim skladateljima nema nimalo milosti, ali ni lijepih riječi.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Božo Vrećo oduševio Lisinski

Za neke u tom spoju teatra, glazbe i komedije kaže da su “šaka jada”. Cijeli koncept osmislio je Aleksey Igudesman, koji će s ansamblom pratiti Johna Malkovicha na violini tijekom njegove izvedbe. 

- Iako će u ovom djelu John Malkovich iznijeti salve uvredljivih komentara, zapravo prvobitna namjera nije se zamjeriti, nego shvatiti da postoje ljudi koji nešto što se smatra remek-djelom jednostavno ne vole. Radeći na ovom projektu, Igudesman se poslužio drastičnim primjerima iz Leksikona glazbenih uvreda Nicolasa Slonimskog. Lisinskim će tako odzvanjati komentari poput ‘neprirodna, odvratna glazba’ i slično, a ovaj je performans već postigao uspjehe u brojnim drugim gradovima, gdje je dobio ovacije publike - najava je subotnjeg performansa.

19. PROSINCA Josipa Lisac nastupa u Lisinskom na koncertu posvećenom njenoj najvećoj ljubavi Karlu Metikošu

Malkovich za autora Igudesmana tvrdi da je vrlo bistar momak, no smatra da je ovo djelo tek u nastajanju te da je svakom novom izvedbom sve bolje i zanimljivije. Sam glumac rekao je, pak, da njega kriitke ne zanimaju i da ih uglavnom ni ne čita. Nakon koncerta u razgovoru s umjetnicima na pozornici sudjeluju John Malkovich, Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo.

Malkovich je u Lisinskom gostovao i prije četiri godine. Ulazak na događaj moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare