To je to što me zanima!

Glumica je na početku karijere bila žrtva zlostavljanja: 'Skidam kapu ženama jer su progovorile'

U lavini svjedočanstava zlostavljanih žena koju je pokrenula srpska glumica Milena Radulović i Helena je odlučila progovoriti i opisati svoje iskustvo te kako se osjećala saznavši što su prolazile druge žene
Vidi originalni članak

Helena Minić Matanić, poznata pulska glumica, je za IN Magazin Nove TV ispričala kako se snašla u obiteljskom životu, ali i o neugodnoj situaciju koju je proživjela na početku karijere, ali da o njoj nije pričala prije istupa srpske glumice Milene Radulović koja je  pokrenula lavinu svjedočanstava zlostavljanih žena.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatske glumice o zlostavljanju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Djeca mi daju snagu da nastavim tamo gdje sam bila. Naravno, ne tim tempom, ali mislim da je jako bitno zbog njih da ipak vide majku koja je zadovoljna - rekla je i dodala da su strahovi ogromni, a svatko tko dobije i jedno, dvoje ili petero djece zna koja količina straha ti se počinje javljati i o čemu sve misliš i koliko si paranoičan.

- Najjače mi je kad netko kaže: 'Ja to ne bih mogla'. A što ti drugo preostaje? Moraš, želiš - rekla je Helena objašnjavajući kako su petogodišnja Lola, trogodišnji Max i jednogodišnji Neo 'krivci' su za to što se zadnji put naspavala prije šest godina.

Glumica je napomenula da realnost nisu Instagram i situacije sad sam negdje došla, imam crveni ruž i naočale. To je nešto dijametralno suprotno od toga.

Nada se skorašnjem povratku na kazališne daske, te objašnjava koliko joj njezin rad u znači životu. 

SADA JE SLOBODNA UMJETNICA Minić Matanić: 'Gladovala sam studirajući glumu u Sarajevu'

 

- Ja sam bez kreativnosti kao cvijet bez sunca i vode. Uvenula sam, trebam nešto. Spremam kazališnu predstavu, tako da sve u svoje vrijeme - najavila je.

U lavini svjedočanstava zlostavljanih žena koju je pokrenula srpska glumica Milena Radulović i Helena je odlučila progovoriti i opisati svoje iskustvo te kako se osjećala saznavši što su prolazile druge žene.

- Kad se počelo govoriti o svemu tome, moram priznati da sam ušla u neki veliki sram, a zapravo sam bila najviše ljuta na samu sebe. Zato što se nisam znala drugačije postaviti, drugačije izboriti pod cijenu ne bavljenja više nikada svojom profesijom, zauzeti se za sebe - ispričala je.

Nemili događaj se dogodio na početku njezine karijere, a smatra da je zlostavljanje prisutno u svim sferama društva te da su zlostavljači muškarci i žene. Problem, smatra, je u tome što ljudi i dalje šute. 

- Skidam kapu svakoj ženi koja je u ovom trenutku uspjela izaći sa svojom pričom van - poručila je glumica svim ženama.

Idi na 24sata