Show

Komentari 0

Glumica je na početku karijere bila žrtva zlostavljanja: 'Skidam kapu ženama jer su progovorile'

Glumica je na početku karijere bila žrtva zlostavljanja: 'Skidam kapu ženama jer su progovorile'

U lavini svjedočanstava zlostavljanih žena koju je pokrenula srpska glumica Milena Radulović i Helena je odlučila progovoriti i opisati svoje iskustvo te kako se osjećala saznavši što su prolazile druge žene

Helena Minić Matanić, poznata pulska glumica, je za IN Magazin Nove TV ispričala kako se snašla u obiteljskom životu, ali i o neugodnoj situaciju koju je proživjela na početku karijere, ali da o njoj nije pričala prije istupa srpske glumice Milene Radulović koja je  pokrenula lavinu svjedočanstava zlostavljanih žena.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatske glumice o zlostavljanju

- Djeca mi daju snagu da nastavim tamo gdje sam bila. Naravno, ne tim tempom, ali mislim da je jako bitno zbog njih da ipak vide majku koja je zadovoljna - rekla je i dodala da su strahovi ogromni, a svatko tko dobije i jedno, dvoje ili petero djece zna koja količina straha ti se počinje javljati i o čemu sve misliš i koliko si paranoičan.

- Najjače mi je kad netko kaže: 'Ja to ne bih mogla'. A što ti drugo preostaje? Moraš, želiš - rekla je Helena objašnjavajući kako su petogodišnja Lola, trogodišnji Max i jednogodišnji Neo 'krivci' su za to što se zadnji put naspavala prije šest godina.

Glumica je napomenula da realnost nisu Instagram i situacije sad sam negdje došla, imam crveni ruž i naočale. To je nešto dijametralno suprotno od toga.

Nada se skorašnjem povratku na kazališne daske, te objašnjava koliko joj njezin rad u znači životu. 

 

- Ja sam bez kreativnosti kao cvijet bez sunca i vode. Uvenula sam, trebam nešto. Spremam kazališnu predstavu, tako da sve u svoje vrijeme - najavila je.

U lavini svjedočanstava zlostavljanih žena koju je pokrenula srpska glumica Milena Radulović i Helena je odlučila progovoriti i opisati svoje iskustvo te kako se osjećala saznavši što su prolazile druge žene.

- Kad se počelo govoriti o svemu tome, moram priznati da sam ušla u neki veliki sram, a zapravo sam bila najviše ljuta na samu sebe. Zato što se nisam znala drugačije postaviti, drugačije izboriti pod cijenu ne bavljenja više nikada svojom profesijom, zauzeti se za sebe - ispričala je.

Nemili događaj se dogodio na početku njezine karijere, a smatra da je zlostavljanje prisutno u svim sferama društva te da su zlostavljači muškarci i žene. Problem, smatra, je u tome što ljudi i dalje šute. 

- Skidam kapu svakoj ženi koja je u ovom trenutku uspjela izaći sa svojom pričom van - poručila je glumica svim ženama.

Najčitaniji članci