Obavijesti

Show

Komentari 2

Minić Matanić: 'Gladovala sam studirajući glumu u Sarajevu'

Minić Matanić: 'Gladovala sam studirajući glumu u Sarajevu'
7

Glumi od svoje šeste godine, a nakon srednje škole otišla je na prijamni ispit na zagrebačkoj Akademiji gdje nije prošla. Međutim, studij glume upisala je u Sarajevu, što joj je predložio glumac Enis Bešlagić

VIDEO

Glumica Helena Minić Matanić (40) glumila je u puno kazališnih predstava diljem Hrvatske, a u Zagreb je došla nakon završetka glume u Sarajevu. Dobila je i Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u predstavi Henrik V, a popularnost je zapravo stekla angažmanom u sapunici 'Ljubav u zaleđu', gdje igra seksepilnu Tanju, trendsetericu koja većinu vremena provodi s prijateljicama na bazenu, sauni i pilatesu. 

- Nisam trendseterica poput Tanje. Ne uživam u šopingu, garderobu najčešće kupujem usput, kad prolazim gradom. Jedino uživam kupovati parfeme - rekla je glumica.

Glumi od svoje šeste godine, a nakon srednje škole otišla je na prijamni ispit na zagrebačkoj Akademiji gdje nije prošla. Međutim, studij glume upisala je u Sarajevu, što joj je predložio glumac Enis Bešlagić (44).

- Tragovi razaranja vidjeli su se na svakom koraku, a jedna od posljedica rata bila je i nepostojanje studentske menze tijekom prve godine studiranja. Nerijetko bih za cijeli dan pojela samo jedan burek, a za kuhanje nisam imala vremena jer smo cijeli dan provodili na Akademiji. Unatoč teškoćama, imam samo lijepe uspomene. Smatram da me studij u Sarajevu, u kojem je bilo studenata iz svih republika bivše države, obogatio kao glumicu - ispričala je o svojim studentskim danima. 

Glumica je od 1. siječnja dobila status slobodnog umjetnika. Prošle je godine podnijela ostavku u Istarskom narodnom kazalištu. Objasnila je tad da nije bilo dovoljno sluha za majku dvoje djece.

- Nisam se slagala s nekim stvarima ni kao majka ni kao glumica i otišla sam. Nisam vjerovala da ću s 40 godina i dvoje djece ostati bez posla, ali snalazim seSigurno neću biti gladna, nemam problema s time da i stubišta čistim ako treba. Nisam od onih koji kažu da za ne znam koji iznos ne ustaju iz kreveta. Nisam bahata i nije mi ispod časti raditi bilo koji pošteni posao - rekla je Helena.

Kaže kako uživa u odgoju djece, no da istovremeno ima i puno strahova zbog svijeta i vremena u kojem živimo. Smatra da su nam vrijednosti dobrano poljuljane.

- Da, koliko god nam je super s našim klincima, zaista uživamo, toliko se s druge strane bojim u kakvom ih svijetu ostavljamo. Nema više pravih vrijednosti, zemlja nam je puna agresije, nasilja, prostačenja i mržnje. To je užasno kakvo smo društvo postali - kaže glumica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:59

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja