To je to što me zanima!

Grace Kelly imala je sve, a život je izgubila u sumnjivoj nesreći

Život je izgubila 14. rujna 1982. Grace i princ vraćali su se s proslave 25 godina braka, a navodno zbog moždanog udara princeza je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s ceste u provaliju
Vidi originalni članak

Grace Kelly bila je jedna od najpopularnijih glumica 20. stoljeća, a samom svojom pojavom bila je inspiracija mnogim redateljima poput Alfreda Hitchcocka. Na filmskom platnu postavila je temelje američke filmske industrije i naizgled živjela savršen život, no ipak nije sve bilo tako čarobno kakvim se doimalo. 

Rođena je 12. studenog 1929. godine, a nakon srednje škole je upisala Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku jer je željela postati glumica. Roditelji su se protivili toj ideji, no Grace se nije moglo odgovoriti od njezinog nauma. Radila je i kao model, a prvu zapaženiju ulogu imala je u filmu 'Točno u podne'.

TEREZA SE PRISJETILA 'Princeza Grace Kelly tada mi je rekla da smo mi prijateljice'

Glumila je s najvećim imenima tog vremena. S Clarkom Gableom i Avom Gardner, a nakon nominacije za Zlatni globus započeo je njen uzlet. Hitchcock ju je smatrao svojom muzom, a uslijedile su uloge u 'Nazovi M radi umorstva' i 'Prozoru u dvorište'. Za ulogu u 'Provincijalki' osvojila je Oscara.

Prije nego što se udala, Grace Kelly je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima. Nakon veze s profesorom Danom Richardsonom, Grace se spetljala s oženjenim glumcem Geneom Lyonsom, a nedugo nakon njega imala je aferu s Gableom, koja joj je umalo uništila karijeru. 

Budućeg supruga princa Rainiera III. od Monaka upoznala je na setu filma 'Drž’te lopova' 1955. On je tada već bio u braku, no nekoliko mjeseci kasnije zaprosio je Kelly, a glumica je prije samog vjenčanja morala napraviti zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo može li kneževini roditi nasljednike ili ne. Tzv. 'vjenčanje stoljeća' pratilo je 30 milijuna ljudi diljem svijeta, a Grace Kelly postaje princeza od Monaka. 

Novopečena princeza tada je odigrala i svoju posljednju ulogu prijestolonasljednice u filmu 'Visoko društvo', a nakon toga je zauvijek napustila glumu. Alfred Hitchcock 1964. godine ponudio joj je čak milijun dolara kako bi glumila u filmu 'Marnie', no bila je svjesna da bi povratak glumi značio izgon iz kneževine. Grace je rodila troje djece, sina Alberta te kćeri Caroline i Stéphanie.

GODIŠNJICA GRACE KELLY Voljela je oženjene muškarce, a mrzila svoju 'preširoku' vilicu

Život je izgubila 14. rujna 1982., prije točno 38 godina. Grace i princ vraćali su se s proslave 25 godina braka, a navodno zbog moždanog udara princeza je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s ceste u provaliju, no s godinama se razvio sve veći broj onih koji ne vjeruju u službenu verziju ove prometne nesreće već se priklanjaju brojnim teorijama zavjere oko toga tko je ustvari ubio princezu.

POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU SEZONU 'POLIGRAFA':

Idi na 24sata

Komentari 4

  • melir 14.09.2022.

    Zar nije bila u auto sa jednom od svojih kceri i pricalo se da je kcer vozila?🤷‍♀️

  • nap 15.09.2021.

    Steta bila je lijepa tragicno preminula kao i lady di

  • 15.09.2021.

    Zašto pišete o nekome koga nema već 39 godina, dajte malo o Nives, Lile, Danijeli i Elli to ljude zanima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare