To je to što me zanima!

Grupa Goatfish otputovala u Švedsku na Imagine festival

Nagradno gostovanje je grupa Gioatfish osvojila na Sedmom hrvatskom Imagine festivalu - Imagine Croatia, održanom lani u žestokoj nacionalnoj konkurenciji
Vidi originalni članak

Mlada grupa The Goatfish iz Zagreba u četvrtak je otputovala u Sundsval u Švedskoj, gdje će gostovati na Međunarodnom Imagine festivalu.

Članovi grupe su: Marin Novak, Filip Smokvina, Dorian Jemrić, Ivan Trubić i Emil Vid Bačić. Osim koncertnih nastupa u okviru festivala, pohađat će i umjetničke edukativne radionice koje su uvijek sastavni dio međunarodnih festivala tipa Imagine.  

Ovo nagradno gostovanje  su osvojili na Sedmom hrvatskom Imagine festivalu -  Imagine Croatia, održanom  prošle godine u Zagrebu u žestokoj nacionalnoj konkurenciji deset grupa iz cijele Hrvatske. U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži se ovaj festival- natjecanje redovito održava od 2011. godine. Nakon predselekcija u županijama mladi glazbenici su nastupili na finalnom koncertu Imagine Croatia na Trgu bana Jelačića početkom prosinca 2013. godine.

Bit će to veliki izazov za mlade glazbenice i glazbenike koji će nastupiti pred mnogobrojnim delegatima iz više od 60 zemlja. 

Pored navedenih, i za Imagine festival specifičnih nagrada, kao što su inozemna i domaća gostovanja, dodjeljene su i sponzorske nagrade pa je Goatfish osvojio snimanje singla Aquarius Recordsa.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International- svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, u Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), u Sloveniji (Najstfest), u Rumunjskoj, a 2014. će biti  njegova sedma obljetnica u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare