Obavijesti

Show

Komentari 0

Grupa Goatfish otputovala u Švedsku na Imagine festival

Grupa Goatfish otputovala u Švedsku na Imagine festival
3

Nagradno gostovanje je grupa Gioatfish osvojila na Sedmom hrvatskom Imagine festivalu - Imagine Croatia, održanom lani u žestokoj nacionalnoj konkurenciji

VIDEO

Mlada grupa The Goatfish iz Zagreba u četvrtak je otputovala u Sundsval u Švedskoj, gdje će gostovati na Međunarodnom Imagine festivalu.

Članovi grupe su: Marin Novak, Filip Smokvina, Dorian Jemrić, Ivan Trubić i Emil Vid Bačić. Osim koncertnih nastupa u okviru festivala, pohađat će i umjetničke edukativne radionice koje su uvijek sastavni dio međunarodnih festivala tipa Imagine.  

Ovo nagradno gostovanje  su osvojili na Sedmom hrvatskom Imagine festivalu -  Imagine Croatia, održanom  prošle godine u Zagrebu u žestokoj nacionalnoj konkurenciji deset grupa iz cijele Hrvatske. U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži se ovaj festival- natjecanje redovito održava od 2011. godine. Nakon predselekcija u županijama mladi glazbenici su nastupili na finalnom koncertu Imagine Croatia na Trgu bana Jelačića početkom prosinca 2013. godine.

Bit će to veliki izazov za mlade glazbenice i glazbenike koji će nastupiti pred mnogobrojnim delegatima iz više od 60 zemlja. 

Pored navedenih, i za Imagine festival specifičnih nagrada, kao što su inozemna i domaća gostovanja, dodjeljene su i sponzorske nagrade pa je Goatfish osvojio snimanje singla Aquarius Recordsa.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International- svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, u Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), u Sloveniji (Najstfest), u Rumunjskoj, a 2014. će biti  njegova sedma obljetnica u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine

Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka
'NIJE JOJ LAKO'

Ivana Knoll uskočila u ružičasti bikini pa otkrila što ju sve čeka

Da će ponovno bodriti Hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, otkrila je prije mjesec dana
Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...