To je to što me zanima!

Grupa Samosvjetlo koncertnu premijeru ima u Vintage Baru

Koncertnu premijeru SAMOSVJETLO ima večeras u Vintage Industrial Baru u sklopu sve popularnijeg programa 'Good Vibrations', a uskoro izdaju i singl
Vidi originalni članak

Grupa SAMOSVJETLO je formirana na inicijativu gitarista i autora Zorana Čalića, velikoj većini poznatog kao dugogodišnji član grupe Majke. Njegov odlazak iz jedne od najpoznatijih rock`n`roll grupa na ovim prostorima je bio povod za pokretanje novog benda. 

Sljedeći bitan korak se dogodio u Ljubljani, u Kinu Šiška, gdje se Čalić sreo s Jernejem Šavelom, nekadašnjim članom kultnog slovenskog sastava Psycho-Path. 

Šavel je također poznat našoj glazbenoj javnosti kao basist benda Lollobrigida koju je napustio nedugo prije tog susreta. Njih dvojica su se imali priliku sretati na raznim festivalima u cjeloj regiji, no ovaj put su se odlučili da zajedničkim snagama izgrade nešto novo.  Ne gube vrijeme, već na prvu probu zovu bubnjara Levija Levačića, s kojim je Šavel protekle tri godine svirao u spomenutoj Lollobrigidi .

Levačić kao priznat studijski i session glazbenik (Mayales, ABOP, Pips Chips .. ) sa svoijim lucidnim sviranjem bubnjeva, spaja različite stilove od jazza i fusiona do divljeg rock'n'rolla,  ubrzo se pokazuje kao nepogrešiv član. Nakon što je nastala jezgra novog sastava, odlučili su proširit zvučnu sliku i u svoju grupu pozvat Dejana Slaka, multinstrumentalistu, poznatog iz grupe Moveknowledgement koji se izvrsno uklopio u cijelu priču.

Ovom kombinacijom SAMOSVJETLO je dobilo željeni višeslojni zvučni zid. Početkom 2014. godine novoformiran bend starta s probama, a krajem siječnja ulazi u studio Kramasonik u kojem snimaju prve materijale; društvo im prave snimatelj i majstor analogne tehnike  Kramasonik studija,  Hrvoje Nikšić – Nikša i producent  Žare Pak. 

Izlazak debi singla “Sve što je iza nas” bit će objavljen do kraja ožujka, a sprema se i snimanje spota. SAMOSVJETLO je grupa za ljubitelje sanjivog psihodeličnog rocka koji prerasta u lucidan, furiozan, ali u isto vrijeme i jednostavan iskonski “izlet”.

Koncertnu premijeru SAMOSVJETLO ima večeras u Vintage Industrial Baru u sklopu sve popularnijeg programa 'Good Vibrations'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 20.03.2014.

    Imati će cca 173 fanova diljem lijepe naše, izdati će CD u tiraži od 1000 primjeraka, a prodati će ih oko 49 (ostatak ide na akcijsku prodaju u Interspar u one košare sa CD-ima). Na promociju singla će doći cca 52 fana.

  • SWEET CHILD 19.03.2014.

    ...nikad dosta rocka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare