Obavijesti

Show

Komentari 2

Grupa Samosvjetlo koncertnu premijeru ima u Vintage Baru

Grupa Samosvjetlo koncertnu premijeru ima u Vintage Baru
1

Koncertnu premijeru SAMOSVJETLO ima večeras u Vintage Industrial Baru u sklopu sve popularnijeg programa 'Good Vibrations', a uskoro izdaju i singl

VIDEO

Grupa SAMOSVJETLO je formirana na inicijativu gitarista i autora Zorana Čalića, velikoj većini poznatog kao dugogodišnji član grupe Majke. Njegov odlazak iz jedne od najpoznatijih rock`n`roll grupa na ovim prostorima je bio povod za pokretanje novog benda. 

Sljedeći bitan korak se dogodio u Ljubljani, u Kinu Šiška, gdje se Čalić sreo s Jernejem Šavelom, nekadašnjim članom kultnog slovenskog sastava Psycho-Path. 

Šavel je također poznat našoj glazbenoj javnosti kao basist benda Lollobrigida koju je napustio nedugo prije tog susreta. Njih dvojica su se imali priliku sretati na raznim festivalima u cjeloj regiji, no ovaj put su se odlučili da zajedničkim snagama izgrade nešto novo.  Ne gube vrijeme, već na prvu probu zovu bubnjara Levija Levačića, s kojim je Šavel protekle tri godine svirao u spomenutoj Lollobrigidi .

Levačić kao priznat studijski i session glazbenik (Mayales, ABOP, Pips Chips .. ) sa svoijim lucidnim sviranjem bubnjeva, spaja različite stilove od jazza i fusiona do divljeg rock'n'rolla,  ubrzo se pokazuje kao nepogrešiv član. Nakon što je nastala jezgra novog sastava, odlučili su proširit zvučnu sliku i u svoju grupu pozvat Dejana Slaka, multinstrumentalistu, poznatog iz grupe Moveknowledgement koji se izvrsno uklopio u cijelu priču.

Ovom kombinacijom SAMOSVJETLO je dobilo željeni višeslojni zvučni zid. Početkom 2014. godine novoformiran bend starta s probama, a krajem siječnja ulazi u studio Kramasonik u kojem snimaju prve materijale; društvo im prave snimatelj i majstor analogne tehnike  Kramasonik studija,  Hrvoje Nikšić – Nikša i producent  Žare Pak. 

Izlazak debi singla “Sve što je iza nas” bit će objavljen do kraja ožujka, a sprema se i snimanje spota. SAMOSVJETLO je grupa za ljubitelje sanjivog psihodeličnog rocka koji prerasta u lucidan, furiozan, ali u isto vrijeme i jednostavan iskonski “izlet”.

Koncertnu premijeru SAMOSVJETLO ima večeras u Vintage Industrial Baru u sklopu sve popularnijeg programa 'Good Vibrations'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe
PRVI SU ŠVICARSKI PREDSTAVNICI

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe

Marko Purišić prije druge probe imao je 17% šanse za pobjedu, a u proteklih nekoliko sati počeo se penjati na kladionicama
Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu