To je to što me zanima!

Gruzijskom filmu 'U procvatu' pripala nagrada 'Srce Sarajeva'

Nagrada za dokumentarni film koji se bavi ljudskim pravima u vrijednosti od 3.000 eura otišla je u ruke redatelja Arsena Oremovića za film "U braku sa Švicarcem"
Vidi originalni članak

Iako je 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića bila među glavnim favoritima Sarajevo Film Festivala, "Srce Sarajeva" pripalo je Gruzijcima. Redateljski duo Nana Ekvtimishvili i Simon Groß s filmom "U procvatu" osvojili su "Srce Sarajeva" za najbolji film, a djevojčice Lika Babluani i Mariam Bokeria koje u tom filmu igraju naslovne uloge podijelile su "Srce Sarajeva" za najbolju žensku ulogu.

Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Bogdan Diklić za ulogu u 'Obrani i zaštiti' Bobe Jelčića, a Jelčiću je pripalo specijalno priznanje žirija natjecateljskog programa za igrani film.

Nagrada za dokumentarni film koji se bavi ljudskim pravima u vrijednosti od 3.000 eura otišla je u ruke Arsena Oremovića za film "U braku sa Švicarcem" zbog toga što, kako stoji u objašnjenju žirija, traži povećanu transparentnost vlada. Zbog tog filma se prije nekoliko dana na crvenom tepihu SFF-a pojavila Jadranka Kosor. Oremović se na crvenom tepihu pojavio s djevojkom, a tu je bio i Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom i kćerkom Zalom. Za razliku od otvorenja na koje je stigla u prozirnoj haljini, Zana Marjanović, zvijezda redateljskog prvijenca Angeline Jolie, na zatvaranje je došla u čednoj varijanti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • WOMANIZER 25.08.2013.

    zakaj se i brinemo za sarajevski festival? pa nismo jugoslavija više, pišite o našoj državi! meni je ovo totalno bezveze!

  • Sir Crocodile 25.08.2013.

    totalno nebitna stvar...

  • 25.08.2013.

    Ovo je jedini clanak o filmu na filmskom festivalu. Samo postavljate ko se kako obuka i s kim je ko bija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare