To je to što me zanima!

Hadžihafizbegović za Frljića: Običan je šljam, vidjet će svoje

Emira ljuti što se redatelj u predstavi 'Pismo iz 1920.' služi audiosnimkom njegove ratne monodrame koja završava pozivom bosanskom narodu da ne oprašta
Vidi originalni članak

Rekao mi je da se sad ne osjeća dobro, pa će morati napraviti neke stvari da se i ja ne osjećam dobro. Ozbiljno sam shvatio te prijetnje, kaže Oliver Frljić (35). 

Redatelja i dečka Daniele Trbović nakon zeničke premijere predstave 'Pismo iz 1920.' nazvao je Emir Hadžihafizbegović (50) ljutit što se u predstavi služi audiosnimkom njegove monodrame iz 90-ih 'Godine prevare'.

- Zakuni se, narode moj, krvlju rahmetli Hajre Mešića i sakatom djecom bosanskom da halaliti (oprostiti, op.a.) više nikada nećeš. Ko halali, dabogda ga rođena djeca proklela - govori Hadžihafizbegović na kraju monodrame koju je tijekom rata izvodio u mnogim zemljama. 

Frljić kaže da mu je glumac i bivši kantonalni ministar kulture rekao da će upasti na sarajevsku premijeru i odgovarati glumcima. Hadžihafizbegović tvrdi da mu je Frljić rekao kako ima pravo mrziti katolicizam, pravoslavlje i islam te Bosnu nazvao povijesnom pogreškom, što Frljić opovrgava.

- Samo sam rekao da moj tekst koji je nastao dok je moj narod stradavao ne prlja svojim tekstom u kojem mrzi Bosnu, a zbog psovanja majke imat će neugodan susret sa mnom. Ovim zatvaram polemiku s tim mišem i šljamom - rekao je Emir.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • voreti3 06.10.2011.

    Tpicno ponasanje onih koji imaju kompleks manje vrijednosti, realno gledano taj nazovi-alijin-glumac je mrzilac svega ljudskog. Bosna ne da ce nestati, nje vec nema, pa tamo upravo takvi vode glavnu rijec.

  • mimi2 05.10.2011.

    Gosp. Frljić je na ružan način saznao ono što svi koji su stupili u kontakt s dotičnim glumcem znaju-veliki nacionalista i izuzetno loša osoba. Simpatični Ante s reklame odvlači od realne slike. Razočarala se kad sam čula na bh. televiziji kako ismijava i vrijeđa Hrvate, a Hrvatska ga hrani.

  • ma da 05.10.2011.

    ovaj se namece nekim humorom u hrvatskoj,a hrvate bi u bosni,da moze,pobio!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare