To je to što me zanima!

Harrison Ford tuguje: Uložio je dušu u lik Chewbacce, falit će...

Glumac koji je u originalnoj trilogiji Zvjezdanih ratova glumio Chewbaccu, preminuo je u 74. godini. Od legende se na društvenim mrežama opraštaju brojni glumci i ljudi iz javnog života
Vidi originalni članak

Peter Mayhew, glumac koji je u Ratovima zvijezda uprizorio lik Chewbacce preminuo je u 74. godini u Texasu. Britanski glumac, pomoćnika Hana Sola glumio je od 1977. sve do posljednjeg nastavka 2015. godine. 

- Svoje srce i dušu uložio je u ulogu Chewbacce, to je pokazivao u svakom kadru - izjavili su članovi njegove obitelji.

- Iako je već neko vrijeme bio prikovan za invalidska kolica, uspio se othrvati i još jednom odglumiti Chewbaccu u filmu Sila se budi - nadodali su. 

Mayhew je sudjelovao u snimanju originalne trilogije, a također je glumio i u nastavku iz 2015. godine, 'Sila se budi'. 

VEĆ IMA I NASLJEDNIKA Zbogom, Chewbacca: Preminuo je Peter Mayhew u 75. godini

Mark Hamill koji je glumio Lukea Skywalkera, opisao je Petera kao 'najnježnijeg od svih divova'. 

- Velik čovjek još većeg srca koji je uvijek bio nasmijan, vjerni prijatelj kojeg sam iskreno volio - napisao je glumac na svom Twitter profilu. 

- Bio je velik na mnogo načina, nježan div koji je glumio nježnog diva... počivao u miru - na Twitteru je napisao Robert Iger, izvršni direktor Disneyja. 

Tragičan događaj komentirala je i Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma. 

- Kada sam prvi put upoznala Petera, bila sam impresionirana njegovom blagom naravi. Svoju osobnost uspio je prenijeti u ulogu Chewbacce. Hvala mu za trajne uspomene - zaključila je. 

Na svom Instagram profilu od 'velikog čudovišta' oprostio se i slavni glumac Harrison Ford

- Peter Mayhew bio je izuzetno ljubazan i blag čovjek plemenitog karaktera. Bili smo prijatelji više od 30 godina, uložio je dušu u lik Chewbacce, a njegova uloga bila je izuzetno važana za uspjeh filma. Moje misli su s njegovom obitelji. Odmori se dragi prijatelju - napisao je Ford. 

Glumac Mark Hamill od Petera se oprostio riječima - Zahvalan sam na uspomenama, poznavajući njega, postao sam bolji čovjek - 

Od legendarnog glumca na društvenim mrežama oprostilo se još mnogo javnih ličnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.05.2019.

    Sve ti ...pomislih ode h.ford..

Komentiraj...
Vidi sve komentare