Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Zbogom, Chewbacca: Preminuo je Peter Mayhew u 75. godini

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova iz franšize 'Ratova zvijezda', jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući

Foto: REUTERS/PIXSELL
4 komentara

Britanski glumac Peter Mayhew, koji je u pet filmova iz serije 'Ratova zvijezda' glumio Chewbaccu, golemog dlakavog pomoćnika Hana Sola, umro je u 75. godini u svome domu u sjevernom Teksasu, objavila je na Twitteru njegova obitelj.

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova iz franšize 'Ratova zvijezda', jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, izvijestila je njegova obitelj, ali nije navela uzrok smrti.

Peter Mayhew death | Autor: Ian West/Press Association/PIXSELL Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL

Visoki mršavi glumac prvi je puta nastupio kao popularni Chewbacca u filmu 'Ratovi zvijezda - Nova nada' iz 1977. godine, a nastupio je u još četiri filma u blockbuster seriji - 'Imperija uzvraća udarac', 'Povratak Jedija', 'Osveta Sitha' i 'Probuđena sila'.

Milan, Red carpet for the premiere of the film "Solo" Star Wars Story | Autor: Simona Chioccia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: Simona Chioccia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Također je radio kao konzultant na završnom filmu serije iz 2017. 'Posljednji Jedi', pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.

Naši partneri pišu
Message