To je to što me zanima!

Harry je dao tri milijuna kn za Jaguara: Vlasnik umro od raka

KRALJEVSKA SVADBA Harry i Meghan su na Jaguaru imali personalizirane registarske pločice 'E190518' što je datum na koji su postali supružnici, a pripadao je klavijaturistu Jamiroquaija
Vidi originalni članak

Prvi vlasnik 'kraljevskog' vjenčanog auta bio je moj pokojni suprug, ispričala je udovica glazbenika Tobyja Graffteyja-Smitha, Gabriella Crewe-Read (43) za Daily Mail. Automobil u kojem su se princ Harry (33) i njegova supruga, bivša glumica Meghan Markle (36) odvezli nakon vjenčanja u dvorcu Windsor na večeru u Frogmore House pripadao je Tobyju, bivšem članu britanskog benda Jamiroquai koji je preminuo prošle godine nakon teške borbe s rakom. 

Riječ je o Jaguaru E-Type iz 1968. koji je pretvoren u električno vozilo te nosi i naziv Concept Zero, a u njegovoj izradi je sudjelovala i tvrtka hrvatskog poduzetnika Mate Rimca. Auto vrijedi 350.000 funti (oko tri milijuna kuna), a u samo 5.5 sekundi može doseći brzinu od 100 kilometara na sat. 

- Njegova briljantnost je posvuda - komentirala je Tobyjeva udovica Jaguar. Dodala je kako je to jedan od način na koji je njezin muž još 'ovdje'. Glazbenikova udovica je prodala auto nakon njegove smrti, a Toby je poznat kao svirač klavijatura za što se školovao u engleskom internatu Marlborough College. 

Harry i Meghan su na Jaguaru imali personalizirane registarske pločice 'E190518' što je datum na koji su postali supružnici. Kompanija je izradila auto između 1961. i 1975., a talijanski vozač trkaćih automobila i osnivač kompanije Ferrari Enzo Anselmo Ferrari rekao je kako je to 'najljepši auto na svijetu'. 

Smith je 2002. napustio bend Jamiroquai i otišao živjeti na farmu u Northamptonshire s obitelji. Producirao je i skladao prvi album svoje nekadašnje grupe 'Emergency on Planet Earth', a zbog njegovih pjesama su završili i na listama najboljih singlova i albuma u Velikoj Britaniji.

Smithu karijera nikad nije bila na prvom mjestu i odlučio se posvetiti obitelji te se zbližiti s njome, pa se prestao baviti glazbom. Preminuo je u 46. godini, a prijateljima je tajio koliko je njegova bolest teška. 

VIDI: 10 najboljih memova s norijade!

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zippysnake 22.05.2018.

    A jel ide na vodu??? To je jos bolje, ne treba struje!!!

  • griz 22.05.2018.

    Znači u stvari je uništio basnoslovno skupi oldtimer iz šezdesetih, ali šta ga briga, njemu ni iz džepa ni uz džep. Kakva teška snobovština, takoreći barbarizam. Električnih auta danas imaš za kupiti koliko hoćeš, a ne sjebat legendarni jag iz 68.

  • Zagor te-nej 22.05.2018.

    Mene zanima zašto Englezi ne komentiraju ukrao, opljačkao, kako je došao do tri milijuna, gdje je bio '91 i šta ti ja znam šta. A ovaj i njegovi stoljećima paraziti na teret države i društva....

Komentiraj...
Vidi sve komentare