To je to što me zanima!

'HNK je najbolja scena na kojoj sam glumila, no nije vrijeme za patetiku. Bilo je ljudima i teže'

U emisiji kod Aleksandra Stankovića glumica je gostovala 2008. Tom prilikom razgovarali su o njezinoj karijeri, ulogama, emigraciji u SAD te hajki zbog koje je u ratno vrijeme morala napustiti Zagreb
Vidi originalni članak

Nakon smrti naše proslavljene glumice Mire Furlan od nje su se posljednjih dana imali potrebu oprostiti brojni kolege i prijatelji, a na svom službenom YouTube kanalu HRT je objavio emisiju 'Nedjeljom u 2' iz ožujka 2008. godine u kojoj je gostovala.

POGLEDAJTE VIDEO O MIRI FURLAN:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Popularna emisija iznimni je snimljena u Beogradu, gdje je glumica tada gostovala pred premijeru filma 'Turneja'. S voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarala je o karijeri, brojnim ulogama, ali i linču koji je početkom 90-ih doživjela u svom gradu. 

OPROŠTAJ OD MIRE Za Furlan gore lampioni ispred stana u kojem je nekad živjela

Tom je prilikom jopš jednom kazala kako u Beograd nije pobjegla, kako su joj huškački pripisivali u ratno vrijeme, već da je na relaciji između glavnih gradova Srbije i Hrvatske živjela godinama ranije zbog ljubavi. 

POGLEDAJTE EMISIJU NU2 S GLUMICOM:

Dotaknuli su se u emisiji i života u SAD-u, a Stanković ju je upitao i bi li nakon svega svejedno voljela još jednom glumiti u zagrebačkom HNK.

- Nisam bila u toj zgradi već skoro 17 godina, ali to je najbolja scena na kojoj sam ikad glumila. To je jedan intimni prostor koji ima veličinu i monumentalnost, voljela sam igrati na toj sceni. Sjećam je se sa sentimentalnošću, no život ide dalje i nema puno mjesta za patetiku. Nema mjesta samosažaljenju ni veličanstvenim osjećajima - kazala je Furlan te zaključila da je njezin slučaj ipak minoran pored svega onoga što se događalo drugim ljudima u ratu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • cjelodnevni svemir 26.01.2021.

    Zauvijek nas je napustila zagrebačka glumica,koja je iposlije puno godina izbivanja iz rodnoga grada uvijekgovorila gradskim zagrepčanskim jezikom,kojegamnogi koji se predstavljaju kao zadrepčani nećenikada niti razumijeti niti govoriti.

  • damiros1700 25.01.2021.

    Krasna osoba, velika glumica... A mi smo se proseljacili do neslucenih razina

  • 25.01.2021.

    Velika glumica. počivala u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare