To je to što me zanima!

'HNK mi je dao da radim što želim, a imali su dva zahtjeva'

Prije tri godine sam dobio ponudu da napišem dramu. Imao sam potpunu slobodu u odabiru teme, a i u žanrovskom odabiru. Jedino su mi dali dvije sugestije koje sam ispoštivao, rekao nam je Gavran
Vidi originalni članak

‘Svaki tvoj rođendan’ nježna je obiteljska priča s prepoznatljivim junacima koji će doživjeti emotivne uspone i padove tragajući za djelićima svoje sreće. Tako je naš istaknuti dramatičar Miro Gavran (57) opisao svoju dvočinsku dramu koja se 30. prosinca počinje prikazivati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

- Prije tri godine sam dobio ponudu da napišem dramu. Imao sam potpunu slobodu u odabiru teme, a i u žanrovskom odabiru. Jedino su mi dali dvije sugestije koje sam ispoštivao. Prva je bila da napišem suvremenu priču situiranu u Hrvatsku, a druga da napišem obimniji tekst s većim brojem uloga, po kojem je nastala ansambl-predstava - ispričao je Gavran.

Kaže da predstavom, koja lika prati kroz cijeli život, poziva publiku da i sama načini svojevrsnu rekapitulaciju svojeg života. 

Hrvatskom književniku Miri Gavranu u Zagrebu je, prema odluci austrijskog predsjednika Alexandra Van der Bellena, 20. ožujka dodijeljeno Zlatno odlikovanje časti za zasluge u Republici Austriji, a to je jedno od brojnih priznanja koje je pisac ostvario. 

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 40 jezika i objavljena u više od 200 izdanja u domovini i inozemstvu, a prema njegovim dramskim djelima izvedeno je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta, koje je vidjelo više od 3 milijuna gledatelja. 

'DAS IST EIN BESTSELLER' 'Žure s prijevodom biografije': I Nijemci čitaju Avine mudrosti

VIDI OVO! Meghan Markle otkrila: Kraljevska beba stiže uskoro!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare