To je to što me zanima!

Hollywood nas voli: Čak dva Jamesa Bonda u Hrvatskoj

Set novog nastavka Jamesa Bonda doselit će u zidine tijekom 2018. godine, a premijera filma je u studenom 2019. godine. Naslov novog nastavka je ‘Shatterhand’
Vidi originalni članak

Ako su se domaći fanovi prestrašili da Daniel Craig (49) više neće igrati Jamesa Bonda, njihovim mukama je kraj. Igrat će, i to u Hrvatskoj.

Nakon filma ‘Spectre’ iz 2015. godine, britanski glumac zaigrat će i po peti put slavnog špijuna kodnog imena 007. Postavljanje seta i početak snimanja predviđeni su za iduću godinu. Lokacija je već odabrana - bit će to najljepši i najpoznatiji hrvatski grad - Dubrovnik.

Stari dobri zlikovci

Film je sve do nedavno imao radni naslov ‘James Bond 25’ prema rednom broju novog nastavka, a iz produkcije je procurila inofrmacija da je novi radni naslov nešto konkretniji. Zove se ‘Shatterhand’ i u njemu će se Daniel Craig boriti protiv starih zlikovaca. Naime, uloge su potvrdili i austrijski oskarovac Christoph Waltz (60) i Dave Bautista (48) bivši hrvač i body builder, koji su igrali glavne negativce i u ‘Spectreu’.

Bit će blockbuster

- Uvjeren sam da će i novi nastavak biti blockbuster - kaže Waltz koji s nestrpljenjem očekuje početak snimanja.

Novi nastavak temelji se na krimiću ‘Never Dream Of Dying’ kojeg je napisao 1999. godine američki autor Raymond Benson. On je također napisao i nastavke o Jamesu Bondu ‘Sutra nikad ne umire’ i ‘Umri drugi put’, te ‘Svijet nije dovoljan’, prema kojima su snimljeni i istoimeni filmovi o ovom špijunu.

‘Shatterhand’ počinje policijskim napadom na filmski studio u Francuskoj, koji pođe po zlu. Lijepa glumica s ružnom prošlošću pomoći će Jamesu Bondu da dođe do cilja, a put će ih voditi i kroz Dubrovnik.

Autor scenarija Raymond Benson (61), kaže da će novi nastavak, koji je dosad nosio radno ime ‘James Bond 25’, prema rednom broju nastavka, biti premijerno prikazan u studenom 2019. godine, a do tad ih očekuje snimanje na još nekoliko atraktivnih lokacija.

Pierce snima mjuzikl

- Osim u Dubrovniku, novi nastavak Jamesa Bonda snimat ćemo u Francuskoj i u Tokiju - rekao je pisac koji je radio na novelama o Jamesu Bondu od 1997. do 2003. godine. Rekao je da će ovaj novi nastavak biti inspiriran s dva Bondova klasika - “Samo dvaput se živi” iz 1967. i “U službi njezinog Veličanstva” iz 1969. godine.

U prvom nastavku Bonda je igrao Sean Connery (86), a u drugom ga je naslijedio Australac George Lazenby (77). Inače, u Hrvatskoj će se naći i drugi Bond, i to već za mjesec dana.

Na otoku Visu snima se nastavak filma ‘Mamma Mia’ u kojoj će igrati Pierce Brosnan (64). On je igrao u četiri filma o Bondu - “Zlatno oko”, “Sutra nikad ne umire”, “Svijet nije dovoljan” i “Umri drugi dan”.

Daniel Craig je nakon ‘Spectrea’ odbio ulogu

'Dosta mi je Jamesa Bonda, nikad se s njim ne bih privatno družio dulje od jedne večere'

Kellyjevi heroji

Američka ratna komedija iz 1970. s Clintom Eastwoodom, Donom Ricklesom i Donaldom Sutherlandom, snimana je većim dijelom u Istri u Vižinadi.

Sophijin izbor

Američka glumica Meryl Streep u Zagrebu je snimala “Sofijin izbor”, a za ulogu je dobila Oscara. Časnicu SS-a igrala je pokojna Vida Jerman.

Kapetan amerika

U Dubrovniku i Rovinju je 1990. snimljena i prva verzija filma o Kapetanu Americi. Hrvatska je bila “Hollywood istočne Europe” sve do izbijanja Domovinskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • PAREIDOLIA_1 01.08.2017.

    Mozda ne najpoznatiji, ali najljepsi hrvatski grad je Slunj p.s poslje Thompsona ce biti i najpoznatiji

  • Demetra 01.08.2017.

    Daniel Craig i George Lazenby definitivno najodbojniji Bondovi.

  • Spider_1 31.07.2017.

    Svi dolaze i donose novce, ali se nezna gdje novac odlazi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare