Obavijesti

Show

Komentari 15

Hollywood nas voli: Čak dva Jamesa Bonda u Hrvatskoj

Hollywood nas voli: Čak dva Jamesa Bonda u Hrvatskoj
1

Set novog nastavka Jamesa Bonda doselit će u zidine tijekom 2018. godine, a premijera filma je u studenom 2019. godine. Naslov novog nastavka je ‘Shatterhand’

VIDEO

Ako su se domaći fanovi prestrašili da Daniel Craig (49) više neće igrati Jamesa Bonda, njihovim mukama je kraj. Igrat će, i to u Hrvatskoj.

Nakon filma ‘Spectre’ iz 2015. godine, britanski glumac zaigrat će i po peti put slavnog špijuna kodnog imena 007. Postavljanje seta i početak snimanja predviđeni su za iduću godinu. Lokacija je već odabrana - bit će to najljepši i najpoznatiji hrvatski grad - Dubrovnik.

Stari dobri zlikovci

Film je sve do nedavno imao radni naslov ‘James Bond 25’ prema rednom broju novog nastavka, a iz produkcije je procurila inofrmacija da je novi radni naslov nešto konkretniji. Zove se ‘Shatterhand’ i u njemu će se Daniel Craig boriti protiv starih zlikovaca. Naime, uloge su potvrdili i austrijski oskarovac Christoph Waltz (60) i Dave Bautista (48) bivši hrvač i body builder, koji su igrali glavne negativce i u ‘Spectreu’.

Bit će blockbuster

- Uvjeren sam da će i novi nastavak biti blockbuster - kaže Waltz koji s nestrpljenjem očekuje početak snimanja.

Novi nastavak temelji se na krimiću ‘Never Dream Of Dying’ kojeg je napisao 1999. godine američki autor Raymond Benson. On je također napisao i nastavke o Jamesu Bondu ‘Sutra nikad ne umire’ i ‘Umri drugi put’, te ‘Svijet nije dovoljan’, prema kojima su snimljeni i istoimeni filmovi o ovom špijunu.

‘Shatterhand’ počinje policijskim napadom na filmski studio u Francuskoj, koji pođe po zlu. Lijepa glumica s ružnom prošlošću pomoći će Jamesu Bondu da dođe do cilja, a put će ih voditi i kroz Dubrovnik.

Autor scenarija Raymond Benson (61), kaže da će novi nastavak, koji je dosad nosio radno ime ‘James Bond 25’, prema rednom broju nastavka, biti premijerno prikazan u studenom 2019. godine, a do tad ih očekuje snimanje na još nekoliko atraktivnih lokacija.

Pierce snima mjuzikl

- Osim u Dubrovniku, novi nastavak Jamesa Bonda snimat ćemo u Francuskoj i u Tokiju - rekao je pisac koji je radio na novelama o Jamesu Bondu od 1997. do 2003. godine. Rekao je da će ovaj novi nastavak biti inspiriran s dva Bondova klasika - “Samo dvaput se živi” iz 1967. i “U službi njezinog Veličanstva” iz 1969. godine.

U prvom nastavku Bonda je igrao Sean Connery (86), a u drugom ga je naslijedio Australac George Lazenby (77). Inače, u Hrvatskoj će se naći i drugi Bond, i to već za mjesec dana.

Na otoku Visu snima se nastavak filma ‘Mamma Mia’ u kojoj će igrati Pierce Brosnan (64). On je igrao u četiri filma o Bondu - “Zlatno oko”, “Sutra nikad ne umire”, “Svijet nije dovoljan” i “Umri drugi dan”.

Daniel Craig je nakon ‘Spectrea’ odbio ulogu

'Dosta mi je Jamesa Bonda, nikad se s njim ne bih privatno družio dulje od jedne večere'

Kellyjevi heroji

Američka ratna komedija iz 1970. s Clintom Eastwoodom, Donom Ricklesom i Donaldom Sutherlandom, snimana je većim dijelom u Istri u Vižinadi.

Sophijin izbor

Američka glumica Meryl Streep u Zagrebu je snimala “Sofijin izbor”, a za ulogu je dobila Oscara. Časnicu SS-a igrala je pokojna Vida Jerman.

Kapetan amerika

U Dubrovniku i Rovinju je 1990. snimljena i prva verzija filma o Kapetanu Americi. Hrvatska je bila “Hollywood istočne Europe” sve do izbijanja Domovinskog rata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin