To je to što me zanima!

Holivudski stručnjaci: Alec Baldwin ignorirao je zlatno pravilo rukovanja s oružjem!

Hollywoodski stručnjak za oružje Bryan Carpetner ističe kako se oružje, bilo ono napunjeno ili prazno, nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću
Vidi originalni članak

Glumac Alec Baldwin (63) na snimanju filma 'Rust' pucao je pištolja te ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souza (48). Hollywoodski stručnjak za oružje je za New York Post izjavio kako Bladwin nije slijedio prvo pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću - rekao je Bryan Carpenter, koji vodi Dark Thirty Film Services, tvrtku koja se bavi uslugama, obukom i iznamjljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju.

- Čak ni na filmskom setu nikada ne smijete dopustiti da cijev oružja pokriva nešto što ne namjeravate uništiti - istaknuo je.

Prema Los Angeles postu, pištolj rekvizit zakazao je dvaput 16. listopada i jednom tjedan dana ranije. Sindikalni radnici rekli da su set filma 'Rust' mučili sigurnosni problemi, te su ga upravo zato posjetili nekoliko sati prije tragične pucnjave.

Međunarodni savez zaposlenika kazališta tvrdi da je Halyna Hutchins ubijena municijom koja nije trebala biti na filmskom setu.

 

- Ne mogu se sjetiti ni jednog razloga da bi bilo gdje na setu bilo pravo streljivo. Općenito je zabranjeno snimanje filmova. Ne postoji objašnjenje zašto bi na snimanju došlo do toga. Glumci svakako ne bi trebali imati pravo streljivo u rukama - rekao je rekao je bivši redatelj Peter Lake za New York Post.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • lorim1 25.10.2021.

    A u sta ces ga usmjeravat nego u kameru ako te ta kamera snima moronu jedan?

  • Ivan Navi 2 25.10.2021.

    Kao što sam rekao, pa su me nobelovci masovno downvoteali, kriv je je nije ciljao malo pored.

  • ravno1 24.10.2021.

    Hiroo - Vi ste sve to lijepo napisali ali ste zaboravili najvažnije. Naime, "Uzrujani tata" najvjerojatnije ne bi došao bez barem jednog pištolja, napunjenog sa pravim mecima. A ne sa "čvorcima" (kako sam jučer pročitao u jednom komentaru).

Komentiraj...
Vidi sve komentare