To je to što me zanima!

Hrvatska glazbena unija javlja: 'Glazbenici neće dobiti ni lipu'

Iz Hrvatske glazbene unije pojašnjavaju kako su glazbenici pristali da svoju zaradu ostvare od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime su pristali da nastupaju za bitno manje iznose...
Vidi originalni članak

Nakon niza burnih reakcija zbog novčanih iznosa koji su dodijeljeni u sklopu natječaja 'Jer svirati se mora' iz Hrvatske glazbene unije su objasnili o čemu se radi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Glazbenici od spomenutog natječaja neće dobiti ništa, niti jednu lipu. Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji - pojašnjavaju iz Hrvatske glazbene unije

STIGLA POTPORA ORGANIZATORIMA Država pomaže: Za koncerte glazbenika i do 300.000 kuna

Dodaju kako su glazbenici  pristali da svoju zaradu ostvare od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime su pristali da nastupaju za bitno manje iznose od uobičajenih, kako bi dali svoj doprinos spasu djelatnosti koja je, uz turizam i ugostiteljstvo, najviše stradala.

- Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSU-a, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija - javljaju. 

Najveće potpore u iznosu od 300 tisuća kuna dobili su organizatori koncerata Prljavog kazališta, Gibonnija, Tonyja Cetinskog i Petra Graše za koncerte u pulskoj Areni koji trebaju biti u svibnju i lipnju 2021. te Parni valjak za koncert u Areni. 

ZLATKO GALL: CIJENA SLAVE Agonija se uvukla u zabavnu industriju: Maja Šuput zarađuje po zahodima, a ostali životare

Za organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Spaladium Areni dodijeljeno je 150 tisuća kuna, a koncert je bio najavljen za veljaču 2021. Nešto manju cifru, točnije 100.000 kuna dobili su organizatori koncerata Darka Rundeka & Ekipe,Tomislava Bralića i klapa Intrade, Bare & Majke, Josipe Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Let 3,  Massima i 4 Tenora i Hladno Pivo

Iznos od 80 tisuća kuna dodijeljen je organizatorima koncerta u Opatiji na kojem trebaju nastupati Nina Badrić, Mia Dimšić i Marko Tolja

Idi na 24sata

Komentari 151

  • Fleur A La Rose 13.01.2021.

    Kad jednom ova Corona prođe i kad ova ekipa iz članka bude ponovo htjela raditi koncerte - neće ih imati za koga održavati. Ljudi im iz principa neće doći. Totalno su se svima zgadili.

  • TAKE IT BACK 13.01.2021.

    Jer pjevati se mora, kako pompšozno! Naravno da se mora pjevati, ali zašto bi ja plaćao njemu ili njoj da pjevaju u studiu? po toj logici bi se moglo raditi i u proizvodnji, jer raditi se mora. Svi mi iz proizvodnje lijepo sjedimo doma i dobijemo recimo po 20-30 tisuća mjesečno. Može li se taj prijedlog usvojiti a da pjevači to financiraju? Ne nastupaš, nema prihoda, točka. Postoji burza rada ali postoji i tržište rada. Poslova ima, samo onaj tko hoće raditi će ga naći. Ja bi isto možda želio neke papuče od samo 500 kuna, jbg. od poštenog rada si ih ne mogu pšriuštiti.

  • aaerts 12.01.2021.

    čim vidim ovu badrićku mrak mi pada na oči , prodala se na kilu krumpira vladajućima , veoma nisko

Komentiraj...
Vidi sve komentare