To je to što me zanima!

Hrvatski filmovi u konkurenciji su na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi

Dobitnik Grand Prixa festivala u Ottawi, posvećenog filmovima 'uvrnute, provokativne i inspirativne animacije', direktno se kvalificira za nagradu Oscar
Vidi originalni članak

U sklopu službene konkurencije jednog od najstarijih i najznačajnijih svjetskih festivala animacije, Međunarodnog festivala animiranog filma u Ottawi koji će se održati od 20. do 24. rujna, prikazat će se i tri hrvatska filma. U natjecanje narativnih kratkometražnih animiranih filmova uvršteni su 'Haljina za finale' Martine Meštrović i 'Eeva' Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova, izvijestio je HAVC. 

POSEBNA PROJEKCIJA U Puli prikazani 'Tragovi': Film koji je obišao festivale diljem svijeta stigao hrvatskoj publici

Film 'Haljina za finale' svjetsku premijeru imao je na zagrebačkom Animafestu, gdje je svojio posebno priznanje žirija, a međunarodnu u Annecyju. Ovo ljeto uvršten je i u konkurenciju 26. Međunarodnog filmskog festivala u Guanajuatu, a slijede mu prikazivanja na nizu festivala (Anibar, Supertoon, Animaphix).

Film 'Eeva' autorskog dvojca Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova je dosad osvojio nagradu 'Alexeïeff – Parker' na festivalu u Annecyju, a i najbolji je naslov u Natjecanju hrvatskog filma ovogodišnjeg Animafesta. Dosad je prikazan na ShortFestu u Palm Springsu, Black Nightsu u Tallinnu i Berlinalu.

U sklopu natjecanja za kratkometražne nenarativne filmove u Ottawi se prikazuje 'Aleph' Slobodana Tomića čiji je protagonist uvučen u svijet simultanih događanja, metamorfoza i atmosferu tjeskobe.  Film je dosad prikazan u službenoj konkurenciji na Međunarodnog festivala animiranog filma u Melbourneu, Danima hrvatskog filma i Animafestu. Slijede mu projekcije na festivalima diljem svijeta (Animaphix u Palermu, festivalu na Novom Zelandu, BEAST u Portu). 

Dobitnik Grand Prixa festivala u Ottawi, posvećenog filmovima 'uvrnute, provokativne i inspirativne animacije', direktno se kvalificira za nagradu Oscar.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare