To je to što me zanima!

'Htjela je nešto napeto': Runjić krimićem ispunila majci želju

Spisateljica Milana Vuković Runjić napisala je svoj prvi kriminalistički roman, naziva 'Faraon iz Ilice je mrtav'. Predstavila ga je u Muzeju za umjetnost i obrt
Vidi originalni članak

Otkad pišem, a pišem od svoje osme godine, mama me moli da napišem nešto ‘napeto’, prema mogućnosti s umorstvom ili dva. Sad je napokon zadovoljna, smije se spisateljica Milana Vuković Runjić (44).

Svoj prvi kriminalistički roman 'Faraon iz Ilice je mrtav' predstavila je u četvrtak u prepunom atriju zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Radnja se događa u 1929. godini, a glavni lik je Edvina Podolsky, a izdala ga je u biblioteci Balkan Noir.

- Ovaj roman je drukčiji od krimića koji se bave današnjicom, pa je i promocija bila posebna. Imali smo vremeplovski izlet u Zagreb 1929. godine. Publici smo projicirali filmove Oktavijana Miletića i pričali kakav je bio život u Zagrebu tih godina - rekla je Milana. Vjeruje da će 'Faraon' doživjeti i nove nastavke, a kaže da bi voljela kada bi ova knjiga postala televizijski serijal jer je uvjerena da ima potencijala za scenarij.

- Volim i britanske likove, Sherlocka Holmesa i Miss Marple i Poirota. U načelnika Barnabyja iz serije 'Umorstva u Midsomeru' bila sam zaljubljena - govori spisateljica, čija se najnovija knjiga od ove subote prodaje na svim kioscima. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • povijest činjenica 18.07.2015.

    Ako se bude negdje dijelio njen krimić rado ću ga pročitati.

  • CptNemo 18.07.2015.

    ..ona bi voljela (kao inače pisac trakavica) da ova knjiga doživi svoje nastavke i , pošto je ONA ocijenila , da ima perspektive za televizijski serijal.. Pa ja ću se ubit odmah.. Pazi ti ove pretencioznosti.

  • IsusBogSinBožji 17.07.2015.

    Malo čudno izgleda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare